/ NIEUWTJES /

OUD TWEEDE KAMERLID VOOR DE 51E KEER IN BOVEC.

Oud PvdA Tweede Kamerlid Martin Konings uit Maastricht is nu ere-burger van het Sloveense Bovec. De Limburger staat deze zomer voor de 51e keer met zijn caravan op camping Polovnik in het stadje in de Julische Alpen.

Konings is al 86 maar komt nog elke zomer met de auto naar de camping in Bovec. Hij neemt drie dagen voor deze rit. Maar hij verzekerde Paul van Oostveen, de plaatsvervangend Chef de Poste van de Nederlandse ambassade, dat het nu wel de laatste keer is dat hij met de auto komt.

Van Oostveen bezocht de nieuwe ere-burger van Bovec onlangs op de camping.

In zijn blog op de website van de Nederlandse ambassade doet Van Oostveen verslag van het bezoek. Wie wat meer wilt weten over Bovec en omgeving en de camping gezien door een Nederlandse bril moet het beslist eens lezen.

de bergen van Bovec in Soca vallei in Julische Alpen in Slovenië; bron www.bovec.si
bron www.bovec.si

Van Oostveen over Konings:

Hij vertelt verder over de camping. Dat in de begintijd, in de jaren ’60, er nog nauwelijks voorzieningen waren. De camping was heel basaal en hij en zijn gezin waren de enige Nederlanders. Dat is nu wel anders, het gebied is in toenemende mate in trek bij Nederlanders. Heel Slovenië trouwens kent afgelopen jaren een groei van Nederlandse toeristen.

Lees ambassade blog over interessant bezoek van plaatsvervangend Chef de Poste: http://socialemediagidsbz.nl/blog/zomer-een-dagje-ambassadeur/

Mark Koghee