Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Vakantie in Slovenië plannen /

Slovenië, ook een vakantiebestemming voor de hond

Slovenië is een van de meest huisdiervriendelijke bestemmingen in Europa. Ga je op vakantie naar Slovenië neem dan gerust de hond mee. Op  veel plekken zijn honden welkom, ook in de meeste hotels en appartementen. Hier een overzicht.

Slovenen zijn erg met de natuur begaan en daar horen dieren ook bij. Honden zijn dan ook op veel plaatsen welkom. Maar discipline wordt wel op prijs gesteld. Hondenpoep zal je in Slovenië niet snel op straat of in het gras aantreffen en dat heeft natuurlijk een reden. Ook lopen honden echt alleen los waar het mag.

honden, vakantie, slovenie, bron MijnSlovenie

Overnachten

Ga je op vakantie dan zal je accomodatie moeten hebben. In Slovenië kan je met honden op heel veel plekken terecht. Zelfs in het chique Union hotel in het centrum van Ljubljana zijn huisdieren toegestaan. Op de website Slovenia.info kan je onder het menu 'Where to stay' accomodatie zoeken. Als je het vakje 'Pets welcome' aanvinkt zie je waar je met de hond terecht kan. Voor een hond moet je vaak wel tussen de 5 en 15 euro bijbetalen.

Naar het strand

Honden zijn verboden op officiële stranden. Maar er zijn vele plekken aan het water waar honden wel welkom zijn. Bij de campings van Strunjan, Seča en Ankaran mag je met de hond wel op het strand. Ook op de wilde stranden, tussen Strunjan en Fiesa, de Maanbaai bij Strunjan en de oude Delamaris fabriek in Izola zijn honden toegestaan. Houd de hond wel aangelijnd op weg naar het strand en houd de hond altijd onder controle.

strunjan, hond, strand, bron MijnSlovenie

In het meer van Bled zijn honden verboden in de officiële zwemgebieden. Maar in de rest van het meer mogen honden wel een duik nemen. In het meer van Bohinj is zwemmen voor honden in het hele meer verboden. In veel andere meertjes zijn honden wel toegestaan.

Hondenparken

In de steden kan je speciale hondenparken vinden. In Ljubljana is er een achter het station en een aan de rand van de stad in de wijk Štepanjsko Naselje.

Uit eten en drinken

In veel barren en restaurants is de hond welkom. En op warme dagen kan je er gerust om een bakje water vragen voor de hond, als het je al niet wordt aangeboden. Een overzicht van restaurants, cafés en winkels waar je een hond mee naartoe kan nemen vind je hier. Een T achter de naam betekent dat de hond alleen op het terras mag komen. Staat er ook een N achter de naam dan mag de hond ook naar binnen. 

Wat meer

Ook naar verschillende attracties kan de hond mee. In de grotten van Postonja mag de hond niet naar binnen maar er is wel een speciale wachtkamer voor honden. De honden kunnen hier gratis wachten terwijl jij de grotten bezoekt. Tijdens het wachten krijgen de honden water en iets lekkers. De grootste attractie van Slovenië is de prachtige natuur van het land die je samen met de hond kan verkennen. Houd de hond wel aan de lijn en neem in de bergen ook water mee voor de hond. 

Postojna, honden welkom, bron MijnSlovenie
Mark Koghee
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!