/ ANDEREN OVER SLOVENIË /

VANUIT EEN CAMPING NAAR SOCA RIVIER EN KOZJAK WATERVAL.

“Toen ik wakker werd in de ochtend keek ik mijn ogen uit vanaf de houten hut. Wat een landschap, groene bergen en op de achtergrond het geluid van de rivier.” Welkom in Kobarid. Reisjournaliste Henriëtte Bokslag bezocht dit plaatsje langs de Soca en deed er verslag van op haar website travelaroundwithme.com

Kobarid was de eerste stop van Henriëtte tijdens haar achtdaagse ‘roadtrip’ door Slovenië. Ze vloog met Easyjet vanaf Amsterdam naar Venetië Marco Polo voor 100 euro (retour) en huurde vervolgens een auto waarmee ze in ruim twee uur naar Kobarid reed.

Kozjak waterval in Soca vallei in Julische Alpen, bron F. Ferrari, LTO Sotocje

Hoewel Henriëtte het stadje Kobarid zelf weinig vond voorstellen, was ze des te meer enthousiast over locatie van het stadje en de omgeving. “De locatie is de place to be voor als je wilt genieten van alles dat de Soca vallei heeft te bieden, wilt hiken langs de rivier Soca, watervallen wilt spotten en/of interesse hebt in de Eerste Wereldoorlog.”

HOUTEN HUT VAN KAMP KOREN VLAKBIJ KOBARID

Henriëtte verbleef in een ruime houten hut in Kamp Koren; één van de eerste Sloveense campings die het Ecolabel, het Europese certificaat voor ecotourisme, bezit.

“Op nog geen vijf minuten wandelen zag ik tussen de bomen de Soča rivier stromen. Ik dacht dat ik ver buiten Europa moest vliegen voor helder water maar de smaragdgroene Soča rivier zorgde wel even voor een kippenvel moment. Woowwww wat is dit water helder!”

Niet alles ging goed tijdens de trip. Henriëtte wilde naar de Kozjak waterval, ‘een must see in deze omgeving heeft iedereen ons verteld’, maar ze zag nergens bordjes en kwam niemand tegen om de weg te vragen.

“De tijd begon te dringen in verband met de rest van het programma dus uiteindelijk hebben we de hele waterval niet gezien!”

ONZE TIP:

Soca rivier in de Julische Alpen,
Alpe Adria Trail

De Kozjak waterval, waar Henriëtte naar op zoek was, ligt dichtbij Kamp Koren waar ze verbleef. De waterval is een van de mooiste watervallen in Slovenië, klein maar adembenemend mooi. Maar hoe kom je nou bij de waterval? Vanaf Kobarid rijd je naar het dorpje Drežnica. Nadat je Kamp Koren aan de rechterkant van de weg ziet, loop je een stukje langs de weg (nog steeds richting Drežnica. Als je dan een weide ziet aan je linkerhand neem je het pad dat de weide doorkruist. Al snel zal je bordjes tegenkomen die naar Slap Kozjak verwijzen (Kozjak waterval).

Lees de hele verhaal op de blog van Henriette.

Laatste berichten van Tina Batistuta (alles zien)