Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Anderen over Slovenië /

Vijf dagen Slovenië

Meestal blogt Miriam over Italië en dat is niet zo vreemd want daar komt haar man vandaan. Maar zo af en toe schrijft ze voor haar miriamblogt.nl ook over andere landen. Afgelopen zomer bezocht ze met haar gezin Slovenië en deed er verslag van.

Vijf dagen, zo kort (of lang) was het bezoek aan Slovenië.

,,Dus we moeten we wat concessies doen. We doen een paar (letterlijke) hoogtepunten'', schrijft Miriam.

Als eerste bezocht het gezin Bled.

,,Op onze Capitool-reisgids staat een foto van het meer van Bled, misschien wel het bekendste icoon van Slovenië. Daar willen we in elk geval heen.''

bled uitzicht, bron MijnSlovenie

Als uitvalsbasis werd het dorpje Lesce gekozen. Een rustig dorpje, op de klokkentoren van het kerk na, merkten ze.

,,We gaan er elke avond mee naar bed en staan er ’s ochtends (heel vroeg) mee op. Desondanks hangt er een rust die aan het begin van onze vakantie meer dan welkom is.''

Miriam bezocht ook rivier Soča, door haar beschreven met lichtblauw water, maar bekend door smaragdgroen water. Het gezin picknickt langs de rivier.

,,Zo schoon heb ik de natuur maar zelden meegemaakt.''

Het gezin reed ook met de auto door alle vijftig haarspeldbochten over de Vršič-pas en nam de kabelbaan naar wintersportoord Vogel.

,,Ik sleep mezelf de onbesneeuwde pistes op en we picknicken met uitzicht op de stoeltjeslift. Hoe anders moet het er hier met sneeuw uitzien!'' De vijf dagen Slovenië worden afgesloten in Ljubljana. ,,Grote schone pleinen vol bedrijvigheid, maar zonder de ondoordringbare menigte slenterende toeristen en druk toeterend verkeer maken van Ljubljana zo’n hoofstad die niet als hoofdstad voelt.''

vrsic pass, bron MijnSlovenie

Vijf dagen was kennelijk kort. Het oosten van Slovenië en de kust heeft het gezin niet kunnen zien. Maar Miriam zinspeelt er al op terug te keren naar Slovenië.

Het hele verhaal van Miriam vind je hier.

Onze tip:

Slovenië is zo klein, maar er is geen vakantie lang genoeg om alles te zien.  Miriam en haar gezin verbleven voornamelijk in de Juliaanse Alpen. Over de Juliaanse Alpen vind je hier meer.

Latest posts by Tina Batistuta (see all)