Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Anderen over Slovenië /

Wearetravellers op bezoek in ’verborgen parel’ Slovenië

Het kleine onbekende Vipava is een ’verborgen pareltje’ in Slovenië dat een bezoek dubbel en dwars waard is. Dat concludeert website Wearetravellers na een bezoek aan het stadje.

Vipava ligt in het westen van Slovenië nabij de Italiaanse grens. Daardoor lijkt het ook een beetje op Italië vinden ze bij Wearetravellers.

vipava, staad, bron MijnSlovenie

Wat je zeker moet doen in Vipava is een bezoek brengen aan het Toerisme Informatie Centrum (TIC) in het centrum van Vipava.

,,Hier worden namelijk gratis wijnproeverijen georganiseerd waarbij je niet alleen mag proeven, maar ook meer leert over de wijnen en verschillende wijngaarden in Vipava.’’

Wearetravellers bezocht de wijnboerderij Tilia en sprak met eigenaar Matjaz.

,,Hij vertelde ons dat bij Tilia verschillende wijnen worden gemaakt en het leuke is… Die laten ze je graag proeven.’’

Wearetravellers vond de rode wijnen het lekkerst. 

In het centrum van Vipava vind je slechts een handvol restaurantjes. Winkeltjes zijn er eigenlijk niet. Maar wat een bezoek aan het centrum toch zeker wel de moeite waard maakt zijn de kronkelige straatjes en de vele bruggen.

,,Neem er een klein uurtje de tijd voor, want ook het centrum van Vipava is leuk om even te ontdekken.’’

Er zijn volgens Wearetravellers verschillende gebouwen in het centrum waar je even bij stil moet staan, zoals de oude verdedigingstoren Grad Tabor. 

Wearetravellers raadt aan om rondom Vipava er met een mountainbike op uit te gaan of te gaan wandelen. En als je er een slaapplaats zoekt dan is hotel Majerija een aanrader.

,,Het is een heel gaaf ingericht hotel, waarbij de kamers onder een moestuin zijn te vinden.’’

vipava, bron MijnSlovenie

Lees het hele verhaal op Wearetravellers.

Onze kijk

Van Vipava zal je vast niet eerder gehoord hebben. Daarom is het leuk dat Wearetravellers het stadje eens in de schijnwerpers heeft gezet. Vipava is een oud stadje waar al bewoning was voor de Romeinse tijd. Het ligt in de gelijknamige vallei die doorloopt tot in Italië. Wij zijn hier gaan fietsen. Het verslag hierover kan je hier lezen.

vipava, wijn, bron MijnSlovenie

Latest posts by Tina Batistuta (see all)