/ Vakantie plannen /

Weekendje of midweek naar Slovenië

Slovenië is wellicht niet de eerste bestemming die in je opkomt als je denkt aan een weekendje of midweek weg. Echter, het op minstens duizend kilometer afstand gelegen Slovenië is óók geschikt voor een korte trip. Maak van Slovenië je bestemming voor een actief uitstapje of een stedentrip. Hier lees je wat de mogelijkheden zijn voor een (lang) weekend Slovenië.

Sinds Transavia met voordelige tarieven tussen Amsterdam en Ljubljana vliegt, is Slovenië ook een aantrekkelijke bestemming geworden voor een weekendje of midweek weg vanuit Nederland.

Stedentrip Ljubljana

Het levendige Ljubljana wordt steeds populairder. Waarom dat is, zal snel blijken als je in het centrum bent. Ontdek de rijke cultuur en architectuur van de hoofdstad. Ljubljana is weliswaar de hoofdstad en met afstand de grootste stad van het land, maar de stad is klein genoeg om deze in een aantal dagen helemaal te ontdekken. Struin door het kasteel, bezoek de musea, wandel in het prachtige stadspark Tivoli en geniet van de vele terrassen die in elk jaargetijde gevuld zijn met mensen. Lees hier meer over Ljubljana.

ljubljanica ljubljana lentevakantie

Ljubljana in het vroege voorjaar. Bron Mark Koghee

Hoe?
Vanaf de luchthaven ben je met een shuttlebus of een transfer snel op je bestemming in de stad. Neem een gezellige accommodatie in of nabij het centrum. Je kunt alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad vervolgens te voet bereiken. Maak ook een leuke fietstour door de stad met één van de goedkope huurfietsen van Ljubljana. Wij bieden verschillende accommodaties in het centrum aan.

Even skiën

Wist je dat Slovenië één van de goedkoopste (mits tijdig geboekt) en best en snelst bereikbare ski-bestemmingen is? Ideaal dus voor een kort ski-tripje.  De luchthaven ligt naast skicentrum Krvavec. Vanaf Schiphol ligt de skipiste van Krvavec op slechts twee uur reizen.  Vanaf de luchthaven van Ljubljana zijn ook skipistes in de Julische Alpen (Vogel, Kranjska Gora) binnen een uur te bereiken.

Hoe?
Kies een skicentrum en ga vanaf de luchthaven met een shuttlebus of transfer naar deze plek. Een ski-uitrusting ter plekke huren is het gemakkelijkst. Het voordeligst is echter om je ski’s tegen betaling mee te nemen met het vliegtuig. Op de pistes in de Julische Alpen en Krvavec kun je met dezelfde skipas terecht. Huur op de luchthaven een auto als je graag ook wat andere ski-gebieden wilt proberen. Ze zijn allemaal snel en goed te bereiken.

Bron: J. van Zoest

Spa

Een echt ontspannen weekendje weg. Zo kun je een bezoek aan het spa resort in de bossen en bergen van de vallei van Tuhinj wel noemen. Het is het hoogstgelegen en dichtst bij de luchthaven gelegen spa-resort van Slovenië. Ideaal als je naast de ontspanning van het spa-aanbod ook graag iets actiefs doet, zoals wandelen in de prachtige omgeving.

Hoe?
Ga met een shuttlebus of transfer vanaf de luchthaven naar het spa-resort. Je kunt kiezen uit verschillende type kamers en appartementen. Combineer je verblijf met een bezoek aan het gezellige oude stadje Kamnik.

Bron: Terme Snovik

Mediterraanse weekend

Het mediterraanse deel van Slovenië ligt tussen de luchthavens bij Ljubljana en die bij Venetië/Trevisio, op één tot anderhalf uur reizen. Daarmee maken voordelige vluchten ook dit exotische deel van Slovenië aantrekkelijk voor korte uitstapjes. Ga lekker wijn proeven in de wijnstreken Brda en Vipava of geniet van de unieke combinatie van kust, cultuur en gastronomie aan de Adriatische zee. Een lekkere dosis zon en ontspanning, vooral aanbevolen in het voor- en najaar.

Slovenie wijnreis

Hoe?
Huur een auto op de luchthaven of neem een (shuttle)bus naar je bestemming. Zorg ervoor dat voor je vertrek activiteiten, zoals wijn proeven, al geregeld zijn. We bieden verschillende type accommodaties in het mediterraanse deel van Slovenië, waaronder hotels, appartementen en glamping.

Mark Koghee