Weer meer Nederlanders naar Slovenië

Slovenië heeft het afgelopen vakantieseizoen een enorme groei van het aantal Nederlandse toeristen gezien. In augustus van dit jaar waren er maarliefst 35 procent meer overnachtingen van vakantiegangers uit Nederland in Slovenië dan in augustus 2016. In totaal steeg het aantal aankomsten van buitenlandse toeristen in augustus met twaalf procent.

Al jaren laten de toerisme statistieken in Slovenië flinke groeicijfers zien en daar lijkt maar geen einde aan te komen. De groep Nederlandse toeristen in het land wordt steeds groter. Nederlanders vormen al steevast de grootste groep toeristen in juli, vanwege de vroege zomervakantie in Nederland. Maar nu is ook in augustus een flinke toename te zien van bezoeken uit Nederland.

Van de buitenlandse toeristen in Slovenië was in augustus elf procent Nederlander. Italianen vormen in augustus de grootste groep (16 procent), gevolgd door de Duitsers met 15 procent en Nederlanders. In totaal werden er bijna 44.000 aankomsten van Nederlanders geteld in augustus. Die Nederlanders waren goed voor 375.055 overnachtingen.

Populaire overnachtingsplekken deze zomer waren in de gemeente Piran (dertien procent meer overnachtingen) gevolgd door de gemeenten Ljubljana, Bled, Bohinj, Brežice, Kranjska Gora, Bovec en Radovljica. In het algemeen waren accommodaties in de bergen het populairst.

De meeste accommodaties waren afgelopen zomer al snel volgeboekt. Hoewel er steeds meer accommodaties bij komen, blijft het advies om voor het hoofdseizoen vroeg te boeken (link) nog steeds van kracht. Ben je niet afhankelijk van het hoofdseizoen bezoek Slovenië dan in het  voor- of naseizoen (link).

Mark Koghee
Laatste berichten van Mark Koghee (alles zien)