wintersportvakantie Slovenie Kranjska Gora

Wintersporthoofdstad Kranjska Gora. Bron Turizem Kranjska Gora

Wintersport in Slovenië is voordelig

Naast veelzijdig en exotisch is Slovenië vooral ook een voordelige wintersportbestemming. In de internationale ranglijsten van betaalbare ski-oorden vind je altijd wel een van de wintersportcentra van Slovenië.

Hoewel nog steeds grotendeels onbekend als wintersportbestemming, wordt Slovenië langzaam populairder bij wintersporters. En daar zijn heel wat redenen voor. Met veel dicht bij elkaar gelegen ski-centra is het een veelzijdig wintersportland. Het land is ook nog eens goed bereikbaar met een luchthaven die tussen de skicentra in ligt. Op de luchthaven van Ljubljana heb je zelfs uitzicht op de pisten van skicentrum Krvavec.

Slovenië is een exotische skibestemming. Een onbekend wintersportland waar er nog een authentieke sfeer hangt en waar de pistes niet overvol zijn. En dat het land op de ranglijsten van beste betaalbare ski resorts van Europa voorkomt maakt het alleen maar mooier.

Rogla wintersport Slovenie

Lonely Planet zette skiresort Vogel in de ranglijst. Vogel is een skicentrum boven het meer van Bohinj. ,,Met 22 kilometer blauwe en rode pistes, is dit niet een van de grote jongens van Europa, en evenmin is het sneeuwzeker: maar Vogel is een koopje, met onvergetelijke uitzichten op de Julische Alpen.’’ Voor het skiën in Vogel kan je in een van de voordelige appartementen of bed and breakfasts in de vallei van Bohinj verblijven. Een gratis bus brengt je van de accommodatie naar de kabelbaan. De skipas voor een week skiën in hoogseizoen kost dit seizoen 168 euro voor een volwassene.

Kranjska Gora won in 2017 de eerste plek in de ranglijst van 15 best betaalbare wintersportplaatsen voor gezinnen. Vooral de voordelige skilessen in Kranjska Gora maakten de Sloveense wintersporthoofdstad goedkoop als famlie ski-oord, aldus de Britse krant Telegraph die de ranglijst, opgesteld door het Britse Post Office, publiceerde. Een wintersportvakantie in Kranjska Gora komt op nog geen 1300 euro voor een gezin met twee kinderen, inclusief skipassen voor 6 dagen, skilessen, huur van ski’s en uitrusting en eten en drinken bij de piste.
Kranjska Gora komt elk jaar voor in het onderzoek van de Post Office, die ook reisverzekeringen aanbiedt.

slovenie skien

Sinds het wintersportseizoen 2018/2019 is skiën in de Julische Alpen interessanter en voordeliger door de nieuwe Julian Alps Ski Pas, die inbegrepen is bij one wintersportpaketten. De skipas geeft toegang tot 13 skicentra, waarvan 6 in Italië en drie in Oostenrijk. De Sloveense aangesloten centra zijn Kranjska Gora, Krvavec (Bled/Radovljica), Cerkno, Kanin (Bovec in Soča vallei) en Soriška Planina (Bohinj). In Italië zijn de dichtstbijzijnde Tarvisio en Sella Nevea, maar je kan ook met dezelfde pass skiën in Zoncolan, Piancavallo, Forni di Sopra en Sauris. In Oostenrijk 3Laendereck, Innerkrems en Goldeck.

In een ranglijst met lezerstips van de Britse krant de Guardian was Maribor/Pohorje vorig jaar bij de beste 10 voordelige skibestemmingen van Europa. Het grootste skiresort van Slovenië is bekend om de Golden Fox wereldbeker alpine skiën voor vrouwen. Pistes bieden uitzicht over de stad.

Mark Koghee
Laatste berichten van Mark Koghee (alles zien)