Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

wintersportvakantie Slovenie Kranjska Gora

Wintersporthoofdstad Kranjska Gora. Bron Turizem Kranjska Gora

Wintersport in Slovenië is voordelig

Naast veelzijdig en exotisch is Slovenië vooral ook een voordelige wintersportbestemming. In de internationale ranglijsten van betaalbare ski-oorden vind je altijd wel een van de wintersportcentra van Slovenië.

Hoewel nog steeds grotendeels onbekend als wintersportbestemming, wordt Slovenië langzaam populairder bij wintersporters. En daar zijn heel wat redenen voor. Met veel dicht bij elkaar gelegen ski-centra is het een veelzijdig wintersportland. Het land is ook nog eens goed bereikbaar met een luchthaven die tussen de skicentra in ligt. Op de luchthaven van Ljubljana heb je zelfs uitzicht op de pisten van skicentrum Krvavec.

Slovenië is een exotische skibestemming. Een onbekend wintersportland waar er nog een authentieke sfeer hangt en waar de pistes niet overvol zijn. En dat het land op de ranglijsten van beste betaalbare ski resorts van Europa voorkomt maakt het alleen maar mooier.

Lonely Planet zette skiresort Vogel in de ranglijst. Vogel is een skicentrum boven het meer van Bohinj. ,,Met 22 kilometer blauwe en rode pistes, is dit niet een van de grote jongens van Europa, en evenmin is het sneeuwzeker: maar Vogel is een koopje, met onvergetelijke uitzichten op de Julische Alpen.’’ Voor het skiën in Vogel kan je in een van de voordelige appartementen of bed and breakfasts in de vallei van Bohinj verblijven. Een gratis bus brengt je van de accommodatie naar de kabelbaan. De skipas voor een week skiën in hoogseizoen kost dit seizoen 168 euro voor een volwassene.

Kranjska Gora won in 2017 de eerste plek in de ranglijst van 15 best betaalbare wintersportplaatsen voor gezinnen. Vooral de voordelige skilessen in Kranjska Gora maakten de Sloveense wintersporthoofdstad goedkoop als famlie ski-oord, aldus de Britse krant Telegraph die de ranglijst, opgesteld door het Britse Post Office, publiceerde. Een wintersportvakantie in Kranjska Gora komt op nog geen 1300 euro voor een gezin met twee kinderen, inclusief skipassen voor 6 dagen, skilessen, huur van ski’s en uitrusting en eten en drinken bij de piste.
Kranjska Gora komt elk jaar voor in het onderzoek van de Post Office, die ook reisverzekeringen aanbiedt.

Sinds het wintersportseizoen 2018/2019 is skiën in de Julische Alpen interessanter en voordeliger door de nieuwe Julian Alps Ski Pas, die inbegrepen is bij one wintersportpaketten. De skipas geeft toegang tot 13 skicentra, waarvan 6 in Italië en drie in Oostenrijk. De Sloveense aangesloten centra zijn Kranjska Gora, Krvavec (Bled/Radovljica), Cerkno, Kanin (Bovec in Soča vallei) en Soriška Planina (Bohinj). In Italië zijn de dichtstbijzijnde Tarvisio en Sella Nevea, maar je kan ook met dezelfde pass skiën in Zoncolan, Piancavallo, Forni di Sopra en Sauris. In Oostenrijk 3Laendereck, Innerkrems en Goldeck.

Wintersporters die bij ons boeken kunnen deelnemen aan onze 50 euro cash-back actie voor het winterseizoen 2019-2020. Maak een leuke wintersportfoto en zet deze op je sociale media met vermelding dat je aan het wintersporten bent in de Julische Alpen. Tag #skijulischealpen en #mijnslovenie. Bij 10 of meer likes of reacties, storten wij 50 euro terug op je rekening.

In een ranglijst met lezerstips van de Britse krant de Guardian was Maribor/Pohorje vorig jaar bij de beste 10 voordelige skibestemmingen van Europa. Het grootste skiresort van Slovenië is bekend om de Golden Fox wereldbeker alpine skiën voor vrouwen. Pistes bieden uitzicht over de stad.

Mark Koghee

Mark Koghee is een Nederlandse journalist die in Ljubljana woont en werkt. Als hij niet schrijft of fotografeert dan vind je hem wel ergens op de racefiets zwevend door het Sloveense landschap of op een terras in Ljubljana.
Mark kan je ook volgen op www.ljubljanees.com
Mark Koghee

Latest posts by Mark Koghee (see all)

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!