Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Sloveense Beleven /

Zwemmen in een onbekende parel 

Slovenië is een van de meest waterrijke landen van Europa. Het land heeft zee, meren (maarliefst 300) en rivieren. Met de warme zomers in het land zijn dit de plekken om verkoeling te zoeken. Neem een verkoelend bad, een verfrissende duik. Het water in Slovenië is vrijwel overal schoon en kristalhelder. Wij helpen je de beste plekjes te vinden aan het Sloveense water. Hier rivier Kolpa.

Helemaal in het zuiden van Slovenië vormt rivier Kolpa de grens tussen Slovenië en Kroatië. Kolpa is de warmste rivier van Slovenië. En een hele schone rivier. Een groot deel van de rivier is natuurreservaat. 

kolpa, zwemmen, bron MijnSlovenie

De Kolpa is een van de meeste onbekende rivieren van het land. Zelfs voor Slovenen. Velen zijn zelfs nog nooit in dit deel van Slovenië geweest omdat de toegang in de periode van Joegoslavië verboden gebied was. De rivier is nog altijd niet makkelijk te bereiken. Er lopen geen snelwegen in de buurt. Je kan alleen via kleine binnenwegen bij de Kolpa komen. Maar dat is ook de charme van deze verborgen parel. De oevers van de kraakheldere stroom in het zuiden van het land zijn zelden druk, zelfs op warme dagen in het hoogseizoen. 

Op veel plekken is de rivier ondiep. Je kan er zo naar de Kroatische overkant lopen. Op warme dagen kan je een heerlijk verkoelend bad nemen in de rivier en op sommige plekken staat genoeg water om ook te zwemmen.

Wil je een duik of bad nemen in de Kolpa ga dan naar:

  • Stari Trg Ob Kolpi. Hier vind je de beste en meest populaire stekjes aan het water. Er zijn een aantal weiden direct aan het water.
  • Osilnica. Osilnica is de meeste westelijke toegang tot de Kolpa in Slovenië. Pas sinds een aantal jaar loopt er een asfaltweg naar het gehucht aan de rivier. Er is hier een hotel/camping met avonturenpark. En vanaf Osilnica begint een weg die tot Stari Trg parallel aan de rivier loopt. Langs de weg kan je verschillende plekken vinden waar je het water kan bereiken.
  • Nabij Slavski Laz vind je langs de weg 918 een parkeer- en picknick plaats waar in buurt ook een pad richting de rivier loopt. De plek ligt nabij kilometer 7,5.
  • De Kolpa, die ontspringt in Kroatië, is in de zomermaanden een erg kalme rivier en dus ook geschikt voor kanotochten. In de rest van het jaar kan het water er snel stromen. 
kolpa, rivier, bron MijnSlovenie

Tina Batistuta

Tina komt uit Slovenië. Ze is naar Nederland gekomen om samen te zijn met haar liefde, maar via haar werk is ze altijd in contact gebleven met Slovenië.
Ze is de oprichter van Mooie besede - een bureau gespecialiseerd in het leggen van verbindingen tussen Nederland en België met het tourisme in Slovenië en vice versa.

Latest posts by Tina Batistuta (see all)

HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!