LANGEAFSTANDS

FIETSVAKANTIE

De vele gezichten van Slovenië per fiets

 • Route langs bezienswaardigheden

 • MOOIE ACCOMMODATIES

 • BAGAGEVERVOER GEREGELD

 • 8 BESTEMMINGEN

Voor de fietstoerist heeft Slovenië iets wat geen enkel ander land heeft. En dat is een enorme afwisseling in korte afstanden. Tel daar bij op de prachtige ongeschonden natuur en rustige wegen en dan heb je een ideale fietsbestemming. Ontdek de vele gezichten van Slovenië per fiets.

TYPE VAKANTIE

Fietsvakantie

Aantal dagen

8 nachten (+ dagen mogelijk)

Geschikt voor

Stel / kleine groep

fiestvakantie Slovenie west bij Radovljica
Soča vallei per fiets
Radovljica fietsvakantie Slovenie
fiestvakantie Slovenie west in Radovljica
Bled fietsvakantie
Bled fietsvakantie Slovenie
Bohinj fietsvakantie Slovenie
trekking fiets Slovenie
fiestvakantie Slovenie west bij Radovljica stadje
Julische Alpen fietsvakantie Slovenie
Bled per fiets
fiestvakantie Slovenie west bij Bohinj vallei
fietsvakantie Julische Alpen
fietspaden Slovenie
Soča vallei fietsvakantie Slovenie
Slovenie vakantie fiets
fiestvakantie Slovenie west tussen Soca vallei en Brda
fiestvakantie Slovenie west bij Bohinj meer
Slovenie fietsvakantie
fiestvakantie Slovenie west in Vipava vallei
fiets terrasjes Slovenie
fiestvakantie Slovenie west in Karst regio
Slovenie
Vipava fietsvakantie Slovenie
Kras fiets
Nanos fiets
Postojna fietsvakantie Slovenie
Postojna fiets
Ljubljana fietsvakantie Slovenie
Ljubljana fiets
Smartno Brda Slovenie per fiets
Mariska
Mariska

Wij hebben een heerlijke week gehad. Slovenië is een erg mooi land en de fietstochten zaten heel goed in elkaar. Wij waren aangenaam verrast door de natuur, het eten en de mensen. Een fantastisch land om te fietsen. Wij komen zeker terug. Mijn Slovenië is een kleine gespecialiseerde organisatie die veel weet over het land en leuke en niet voor de hand liggende tips heeft. De communicatie verliep snel en prettig. De accommodaties waren leuk en authentiek. De kwaliteit van de gehuurde fietsen was goed. Wij zijn verliefd geworden op Slovenië.

Anita
Anita

Fietsen in Slovenië is pittig maar ook heel verrassend. Wat een vriendelijke mensen en wat een schitterend landschap. Luxe accommodaties waar het je aan niks ontbreekt. Het personeel staat graag voor je klaar.
Wij gaan zeker de rest van Slovenië ontdekken want dit smaakt naar meer.

Previous
Next

Je ontdekkingsreis met de fiets begint in Ljubljana, de gezellige hoofdstad. Omringd door bergen ligt de stad op een vlakte en op de eerste fietsdag begin je de rit over vlakke wegen naar de Alpen. Het klimmen blijft bescheiden, de uitzichten zijn groots. Je doorkruist de Julische Alpen en passeert het sprookjesachtige Bled. Wil je de fiets huren, dan kan je fietsreis bij Bled meer beginnen en eindigen.

Je rijdt het hart van nationaal park Triglav in en ontdekt aan de andere kant het mediterrane gezicht van de Julische Alpen. Bergen en bossen maken daarna plaats voor heuvels en wijngaarden. Daarna verandert het landschap opnieuw naar een gebied met Karstverschijnselen, voor je door een moerasgebied terug fietst naar Ljubljana.


Kenmerken van deze reis

 • Zeven dagen op de fiets + mogelijke extra dagen met fietsritten in de buurt
 • Ongeveer 40 - 70 kilometer per dag
 • Zoveel mogelijk fietspaden en rustige, kleine wegen
 • Comfortabele, meest kleinschalige, accommodaties (fietservriendelijk)
 • Bagagevervoer inbegrepen

Ontspan met uitzicht op bergen en kerkjes, over rivieren, meren en wijngaarden. Proost met een goed glas wijn in gezelschap van vriendelijke Slovenen en de ultra-gastvrije eigenaars van accommodaties.

De afstanden van deze reis zijn per dag rond de 60 kilometer. Sommige etappes hebben een echte klim, al kan je die soms ook ontwijken met een alternatieve route. De route gaat over rustige kleine wegen. Er zijn heel weinig fietspaden. Af en toe is het onvermijdelijk om een paar km op een grotere weg te doen.

De boetiek-accommodaties zijn ingesteld op het ontvangen van fietsers. De meeste accommodaties zijn op loopafstand van terrasjes, restaurants en supermarkten.

Het is mogelijk een deel van de route met de trein te doen. Heb je een dag slecht weer, dan kun je dus alsnog naar de volgende accommodatie.

Je kunt ook meer rustdagen inplannen of langer bij een accommodatie verblijven waar vanuit je dagtochten kunt fietsen.

Let op: Tussen 15 juli en 20 augustus kan het erg warm op delen van deze route en de wegen zijn drukker. Het late voorjaar en vroege najaar zijn de beste tijden voor deze reis.


Hoogtepunten van deze reis:

 • Hoofdstad Ljubljana
 • Middeleeuwse stadje Radovljica
 • Meren van Bled en Bohinj
 • Het Triglav Nationaal Park
 • De Soča rivier
 • Wijngebieden Brda en de Vipava vallei
 • Vestingstadje Štanjel
 • Kasteel van Predjama en grotten van Postojna
 • Natuurgebied Barje

Klik op één van de locaties om meer te weten over iedere unieke bestemming die je tijdens je reis gaat bezoeken.

Bled

BLED & RADOVLJICA

Ontdek het hier

Ljubljana

LJUBLJANA

Ontdek het hier

Postojna

POSTOJNA

Ontdek het hier

Vipava vallei/Karst plateau

VIPAVA VALLEI/KRAS

Ontdek het hier

Brda

BRDA

Ontdek het hier

SOCA

SOCA VALLEI

Ontdek het hier

BOHINJ

BOHINJ

Ontdek het hier

...

Accommodaties tijdens de fietstocht

De accommodaties liggen op de route en zijn ‘fietser-vriendelijk’ (er is onder meer stallingsruimte voor fietsen). Je verblijft in gezellige bed & breakfasts, hotels en/of vakantieboerderijen.

Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Bij de meeste andere accommodaties is het mogelijk te dineren en soms kun je ook halfpension boeken. Waar dat niet het geval is, is er altijd een restaurant in de omgeving (op loopafstand).

Bohinj eco hotel room

Je slaapt in tweepersoonskamers met een privé badkamer. Reis je in de gezelschap van 3 personen dan slaap je in een tweepersoonskamer met een extra bed (slaapbank). Zo gewenst zijn eenpersoonskamers beschikbaar.

Sommige accommodaties hebben een zwembad of een ander wellness-aanbod, ideaal om de spieren en geest te ontspannen na een dag in het zadel.

Wat is de beste tijd voor deze vakantie in Slovenie?

Van april tot en met oktober. In juli en augustus moet je op warmer weer rekenen en op sommige routes is het drukker. In april en oktober kan het wat kouder zijn als je hoger in de bergen bent, maar de natuur is wel heel mooi.

De beste maanden zijn mei, juni en september.

Is dit een groepsreis of een individuele reis?

Het is een individuele reis. Je kunt zelf een reisgezelschap samenstellen met familie of vrienden. Je kunt eventueel ook alleen op pad gaan.

Moet ik een ervaren fietser zijn?

Nee, dat is niet nodig. Iedere fietsliefhebber kan de fietsvakantie met dagtochten doen. Je kiest zelf welke variatie het beste bij je reisgezelschap en ervaring passen. Een goede fysieke conditie is natuurlijk wel gewenst. Twijfel over je fysieke conditie, dan raden wij je om een e-bike bij te boeken.

Hoe zijn de wegen?

De routes gaan zoveel mogelijk over kleine rustige wegen. De wegen in Slovenië zijn over het algemeen rustig en goed onderhouden. Je deelt de weg meestal wel met ander verkeer; er zijn niet veel fietspaden.

Welke uitrusting heb ik nodig?

Je kan je eigen fiets mee nemen of een fiets bij boeken.

In het reisplan op maat krijg je van ons een checklist voor je bagage.

Is er technische ondersteuning?

Nee, maar in het reisplan geven we je tips voor de situaties als je pech krijgt of materiaal wilt inslaan. 

Is deze reis ook geschikt voor gezinnen?

In algemeen niet, maar met tieners met fietsvakantie ervaring zou kunnen.

Gaat er een gids mee?

Nee, je krijgt van ons wel een wegenkaart met getekende routes en een reisplan met fietsroutes mee, inclusief de gpx routes.

Is dit een reis met eigen vervoer?

Je regelt de reis naar Slovenië zelf, maar we kunnen je wel hierover adviseren. Het is mogelijk de reis naar Slovenië met de auto, trein of het vliegtuig te maken. 

Kom je aan met de vliegtuig, dan raden wij je aan dat wij de vliegveld transfers voor je boeken. De vliegveld heeft namelijk niet de beste OV verbindingen.

Waar blijft mijn voertuig tijdens mijn fietsvakantie?

Je auto blijft op een openbaar parkeerterrein. Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid. Er zijn verschillende parkeerterreinen beschikbaar. Je kan op ongeveer 5 tot 8 EUR per dag voor de parkeerterrein rekenen. Er zijn een paar gratis parkeerterreinen in de buurt van Bled (info in reisplan).

Bij de hotel is het in algemeen niet mogelijk gratis om auto achter te laten. Maak je je zorgen over de veiligheid van je auto, dan kunnen wij in Ljubljana een hotel met een privé parking boeken, dat kost 20,5 EUR per dag - wil je gebruik van maken, dan laat het aan ons weten bij de boeking. Bij Bled kunnen wij helaas geen mogelijkheid bieden om betaald te parkeren bij de accommodatie.

In het reisplan krijg je gedetailleerde informatie over parkeren en hoe kan je de parkeerterrein bereiken. Dan heb je nog 3 weken om voor te bereiden.

Wat te doen als het slecht weer is?

Is het een dagje slecht(er) weer? In meest van de etappes kan je deels of langs de hele etappe de trein pakken om naar je volgende bestemming te reizen. Er zijn alleen 2 etappes waar dat helemaal niet mogelijk is. 

Je kan ook je bagagevervoerder bellen en vragen over de mogelijkheden en prijs voor een privé transfer (incl. fietsen). 

Wat kan ik van het reisplan verwachten?

Naast alle praktische informatie over fietsen in Slovenie en de fietsroutes, krijg je van ons een reisplan met daarin allerlei tips. Denk aan tips voor restaurants, zwemplekjes, unieke plekjes en tips wat je kunt zien / doen naast de reeds geplande activiteiten. Daarnaast bevat het reisplan algemene informatie over je reis en de vouchers voor de accommodaties, evenals specifieke informatie over de regio waar je verblijft.

Kan ik de route aanpassen?

Het is mogelijk om extra (rust)dagen in te plannen of extra fietsritten te maken vanuit één van de accommodaties waar je onderweg verblijft. Voor verschillende gebieden hebben wij ook GPS tracks en een routebeschrijving voor fietsritten (Ljubljana, Radovljica, Brda, Vipava vallei) langs de route.

Hoe is het bagagevervoer geregeld?

's Ochtends wordt de bagage opgehaald bij de accommodatie. Je kunt eventueel al eerder op pad als je vroeg wilt vertrekken; de accommodatie zorgt er dan voor dat de juiste bagage wordt meegegeven. 's Middags wordt de bagage uiterlijk 16.00 uur bij de volgende accommodatie bezorgd. Onderweg hoef je dus alleen de uitrusting voor de fietsdag mee te nemen.

Let op: Bij de etappe tussen Bohinj en Tolmin neem je eerst de fietsen en bagage mee in de trein. De bagage wordt bij het treinstation waar je uitstapt, opgehaald door onze vervoerder.

Is dit een pakketreis?

Ja, dit hebben wij speciaal zo gedaan, zodat je een goede garantieregeling hebt als de reis door een overmachtssituatie niet door kan gaan. De reis heeft naast accommodatie ook bagagevervoer inbegrepen. Daardoor is het een pakketreis. De verplichte bijdrage voor het garantiefonds is al bij de prijs inbegrepen.

Wil je geen bagagevervoer? Als je dan een activiteit bij boekt, heb je alsnog een pakketreis.

Zie vanaf de fiets de Sloveense landschappen dagelijks veranderen.

Meerdaagse fietsvakanties zijn complex.
Vermijd stress bij de planning en boek bij ons.