Kamnik Savinja Alpen

Zaken waar we met de neus bovenop staan, zien we het vaakst over het hoofd. Dit zou je ook kunnen zeggen van de Kamnik-Savinja Alpen. Centraal gelegen in Slovenië is het een hooggebergte dat veelal overgeslagen wordt. Onterecht, want het is een prachtig gebied.

De Kamnik-Savinja Alpen herbergen enkele van de grootste en meest bijzondere parels van Slovenië. Sprookjesachtig schapenherders-plateau Velika Planina en de magische vallei Logar zijn de bekendste trekpleisters van het gebergte met het stadje Kamnik aan de voet. De Kamnik-Savinja Alpen is de enige bergketen die in zijn geheel in Slovenië ligt. Ondanks de beperkte omvang van het gebergte reiken maar liefst 28 pieken boven de 2.000 meter.

De Kamnik-Savinja Alpen horen eigenlijk niet te ontbreken bij een vakantie in Slovenië. Het is een prachtig en bovenal ook rustig gebergte dat middenin het land ligt. Het middeleeuwse stadje Kamnik ligt aan de voet van de bergen. Trek vanaf het stadje de bergen in en je reist stroomopwaarts langs het riviertje Kamniška Bistrica richting Velika Planina, het sprookjesachtige hoog gelegen herdersplateau.

Ga je door over de bergen, dan bereik je de oostkant waar rivier Savinja ontspringt en de pittoreske Logar Vallei (Logarska Dolina) ligt. Veel natuurschatten hier zijn verbonden via de panoramische weg Solčava.

Bestemmingen in dit gebied

historische stadje en bergen

KAMNIK

panoramische routes van

SAVINJA VALLEI