Noord-Oost Slovenië

Daar waar de bergen stoppen, houdt Slovenië nog niet op. Naar het oosten toe wordt Slovenië steeds een beetje vlakker. De enige bergketen hier reikt op het hoogste punt nog maar net boven de 1.500 meter. De natuur blijft ook hier even overweldigend als in de rest van het land. Ontdek pittoreske dorpjes en stadjes tussen de groene hellingen en ga mee in de ontspannen manier van leven hier. Helemaal ontspannen kun je in één van de spa-resorts in dit deel van het land.

Het oosten van Slovenië is als vakantiebestemming lang niet zo populair als het westen. Maar wil je Slovenië ontdekken, mag dit deel niet ontbreken. De groene natuur, de ontspannen en authentieke sfeer zijn hier onovertroffen. Je waant je soms in sprookjesland.

De steden Maribor, Celje en Ptuj zijn een bezoek waard. De wandelaar en natuurliefhebber, maar ook de actiesporter, kan zijn hart ophalen in het beboste Pohorje gebergte. Voor de levensgenieters zijn er spa-resorts en reizigers met kinderen kunnen een prachtige vakantie beleven in spa-resorts en vakantieparken met spannende waterparken.

Ook in dit deel van het land vind je diverse wijngebieden.

Bestemmingen in dit gebied

Stadjes tussen bossen en heuvels

Stajerska

Verscholen in het noorden

Koroška

Wijnheuvels in vlak land

Sloveens pannonië