De grote vraag: hoe is het weer in Slovenië?

We weten dat het weer belangrijk is voor jou en je graag wilt weten welk weer je kunt verwachten. Je kunt natuurlijk nooit helemaal zeker zijn van het weer. Tegenwoordig verandert het weer sneller door de opwarming van de aarde. Toch kunnen we je wel vertellen wat je ongeveer kunt verwachten.

zon en meer over weer in Slovenie; bron Mijn Slovenië

Het weer in Slovenië verschilt per regio. Aan de kust en in de westelijke wijngebieden kun je een mediterraans klimaat verwachten, in de Alpen en Karawanken een bergklimaat en in de rest van Slovenië een landklimaat. In de tussenliggende gebieden tref je een mix van al deze klimaten.

De zomers in Slovenië zijn meestal warm en zonnig. In juli en augustus komt de temperatuur normaliter boven de 20°C uit en vaak zelfs boven de 30°C. De winters zijn koud met sneeuw. In de winter ligt de temperatuur rond het vriespunt.

De meeste mensen gaan tijdens hun zomervakantie op zoek naar verfrissing van het water om bij te komen van de warme temperaturen. Er zijn diverse mogelijkheden waar je terecht kunt voor een verfrissende duik of spannende outdoor activiteiten zoals in de Adriatische Zee, de meren, de kristalheldere rivieren of ijskoude watervallen.

Als het regent...

Als het regent in Slovenië is dat soms plaatselijk. Je kunt dan gemakkelijk naar een andere plaats of vallei gaan waar het niet regent. Dat hoeft zeker niet ver weg te zijn. Er zijn ook plaatsen waar het echt zelden regent, zoals het oosten van Slovenië, de kust en de lage Vipava-vallei in het zuidwesten. Deze regio’s kenmerken zich door wijngaarden en de zonnige heuvels.

Als het regent, is er toch genoeg te ondernemen in het veelzijdige Slovenië. Zo kun je je onder meer laten verwennen in één van de vele spa’s en waterparken die gebruik maken van het warme, helende water uit natuurlijke bronnen. Daarnaast kun je een bezoekje brengen aan indrukwekkende grotten, interessante musea of allerlei andere bezienswaardigheden binnen en buiten. In het reisplan op maat, dat je van ons bij je boeking krijgt, geven we je tips voor binnen-activiteiten in de regio's waar jij verblijft.

Verhalen over weer

weer in Slovenië: regen of zon op vakantie; bron Mijn Slovenië

Vind informatie over verkeer, weer en nieuws

/ VAKANTIE IN SLOVENIË PLANNEN / BLIJF OP DE HOOGTE IN SLOVENIË. Hoe is het weer, staan er files, wanneer gaat de trein, wat is hier aan de hand? Je kan je nog zo goed hebben voorbereid op je vakantie, er zijn altijd vragen waarop vantevoren geen antwoorden zijn. Hier geven we je links en…

Lees meer

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.