Wandelreizen samengesteld door echte kenners, voor elk wandelniveau

Wandelvakanties in Slovenië

Wandelen is de nationale sport in Slovenië. Ontdek zelf waarom dat zo is. Doorkruis de bossen en weiden, bergop, heuvelaf, rondom meren, langs rivieren, van stad naar dorp, van berghut naar berghut. Niets brengt je dichter bij de ongerepte natuur van Slovenië dan een wandeling er dwars doorheen. Beklim een berg als je een stevige uitdaging wilt; wandel een panoramische tocht als je ontspannen wilt genieten. Wil je de ultieme wandelervaring? Ga dan voor één van onze meerdaagse wandeltochten.

Bij ons vind je langeafstands wandelreizen, wandelvakanties met dagtochten en huttentochten. Ook kunnen wij je wandelreis met een andere soort vakantie combineren. Huttentocht liefhebbers kunnen alle informaties over avonturen hoog in de Sloveense bergen hier vinden. 

Kies een van onze populairste wandelreizen

va. 374.00 € p.p.
6-15
Juliana Trail langeafstandswandelroute

Ontdek Julische Alpen te voet. De route bestaat uit 16 etappes (270 km), maar er zijn kortere varianten mogelijk. De trail is niet hoog in de bergen en is geschikt voor iedere wandelliefhebber.

va. 187.00 € p.p.
4-12
Comfort wandelen: Dagtochten in twee gebergtes

Je wandelt in twee gebergtes over bergweides, langs bergmeren en bijzondere historische plekken. Jij kiest de dagtochten die bij je passen en hebt de comfort van de vallei accommodatie. Je kunt het wandelen prima combineren met andere activiteiten.

 • Slovenië kenners

  Wij zijn Slovenen en Nederlanders die vanuit Nederland en Slovenië werken. We kunnen daardoor uitstekende verbindingen leggen tussen jouw wensen en de mogelijkheden die Slovenië biedt die uit te laten komen.

 • Op maat

  Omdat we dé Slovenië expert zijn én echte wandelspecialisten in huis hebben, kunnen we de reizen zo aanpassen dat ze aan jouw wensen voldoen. 

 • Wandelexperts in huis

  Wij maken onze eigen wandelroutes en wandelbeschrijvingen. Wij gaan zelfs een paar keer per jaar in Slovenië te wandelen. Je kunt geen beter team treffen voor je wandelvakantie in Slovenië.

 • Kwaliteit en boetiek

  We willen graag dat je optimaal geniet van het echte Slovenië. Kwaliteit, authenticiteit, persoonlijke aandacht en service zijn sleutelbegrippen voor ons.

Onze wandelexpert: Medeja

Medeja is opgegroeid in een klein dorpje in het hart van de Julische Alpen. Doordat ze hier werd omringd door bergen, is ze al sinds haar kindertijd een gepassioneerde wandelaar.

''''

Waarom een wandelvakantie met Mijn Slovenië?

Wil je veilig, zorgeloos en aantrekkelijk wandelen in Slovenië, dan is kundig advies van een wandelexpert onmisbaar. Wij zijn thuis in Slovenië en de routes in onze huttentochten hebben we zelf gelopen - met een Nederlandse of Belgische wandelaar in gedachte.

Profiteer daarom van onze kennis. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat je wandelvakantie in Slovenië een droomtocht wordt en niet uitmondt in een nachtmerrie.

Mattijs
Mattijs
Wandelvakantie klant

Mijn slovenie heeft mijn verwachtingen overtroffen. Vanaf de eerste vraag hebben ze proactief meegedacht. De uitgebreide informatie, oa een routeboek voor de huttentocht was ook zeer volledig. Net voor onze huttentocht kregen we nog een mailtje over de weersituatie.

Eveline
Eveline
Wandelvakantie klant

Mijn Slovenië had ons stukje reis (meerdaagse huttentocht) tot in de puntjes geregeld. Fantastisch! Ook goed overleg in corona periode en veranderde maatregelen. Top organisatie!

Dagmar
Dagmar

De Juliana Trail is nog geweldig ruig en de wandelroute afwisselend. Goed te doen met een redelijke conditie, al is het stijgen en dalen op de paden en de ruige route door het bos best pittig als je dit niet gewend bent.  Het pad is duidelijk aangegeven en er is genoeg ruimte om tussendoor te lunchen en te stoppen om even iets anders te doen. Kortom, erg mooie afwisselende route!

Anoniem
Anoniem

We hadden voordien geen enkele wandelervaring in het buitenland en dankzij de hulp en overzichtelijk reisplan van Mijn Slovenië maakten we voor het eerst een avontuurlijke huttentocht met de kids. Uiteraard met een aangepast wandelniveau en voldoende afwisseling voor- en achteraf maakten deze vakantie een topervaring!

Anoniem
Anoniem

Het was een fantastische ervaring. We hebben genoten van de mooie plekjes waar je normaal gesproken niet zo snel komt en van de prachtige uitzichten. De route was goed te doen, ook voor onze dochter van 11. Het overnachten in een berghut was een bijzondere ervaring.

Carla
Carla

Het was een prachtige goed verzorgde mooie reis. Wij hebben elke dag genoten.

Lindsey
Lindsey

Goede prijs-kwaliteit
Alles tot in de puntjes uitgewerkt waardoor je zonder zorgen op reis kan vertrekken.
Steeds heel leuke verblijven en ontbijt dat in orde was.

Liesbeth
Liesbeth

Geweldige wandelreis die wel iets pittiger was dan verwacht. Slovenië is een fantastische bestemming: prachtige natuur en zeer vriendelijke en behulpzame mensen. Wat de wandelreis ook zo mooi maakte, was dat je geregeld door kleine dorpjes wandelde waar je in contact komt met de plaatselijke bevolking en hoe ze leven. Veel afwisseling dus.

Previous
Next

Bepaal je eigen wandelniveau aan de hand van onze categorieën. Zo kun je in onze de beste routes voor je wandelvakantie kiezen. Heb je moeite om tussen twee categorieën te kiezen? We raden je dan aan om de laagste categorie te kiezen, zodat je onbezorgd van je wandelvakantie kunt genieten.

Let op: de categorieën kunnen afwijken van die van andere tour operators.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER WANDELVAKANTIES

Wat kan je van een wandelroute verwachten, wanneer kun je het beste een wandelvakantie maken en moet je hier ervaring voor hebben? Lees meer informatie over onze wandelvakanties in deze veelgestelde vragen. Heb je vragen over een huttentocht in Slovenië, dan krijg je antwoorden hier.

Kies je wandelavontuur...