Wandelvakanties in Slovenië

Wandelreizen voor elk niveau, samengesteld door kenners

Wandelvakanties geven je een unieke blik op Slovenië. Wandelend door het land ontdek je de Sloveense natuur en cultuur van dichtbij. Met de door kenners samengestelde wandelreizen van Mijn Slovenië doorkruis de bossen en weiden, ga je over bergen en heuvels, langs riveren en rond meren, van stad naar dorp en/of van berghut naar berghut. Niets brengt je dichter bij de ongerepte natuur van Slovenië dan een wandeling er dwars doorheen. Beklim een berg als je een stevige uitdaging wilt, wandel een panoramische tocht als je ontspannen wilt genieten. Wil je de ultieme wandelervaring? Ga dan voor één van onze meerdaagse wandeltochten.

Bij ons vind je langeafstands wandelreizen, wandelvakanties met dagtochten en huttentochten. Ook kunnen wij je wandelreis met een ander soort vakantie combineren. Huttentocht liefhebbers kunnen alle informatie over avonturen hoog in de Sloveense bergen hier vinden.

Meerdaagse wandelvakantie door de vallei's

Tijdens een meerdaagse wandelvakantie loop je van accommodatie naar accommodatie. Je bagage wordt, desgewenst, voor je vervoerd. De Juliana Trail in de Julische Alpen in Slovenië is een ideale route voor een meerdaagse wandelreis.

De route is geschikt voor zowel ervaren als minder ervaren wandelaars. Tijdens een wandelreis over de route verblijf je in B&B’s in dorpjes en stadjes en je komt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Nationaal Park Triglav. Je geniet optimaal van de gevarieerde en ongerepte natuur en pikt ook wat mee van het unieke dorpsleven in het gebied. De Juliana Trail is in 2019 geïntroduceerd als enige meerdaagse wandelroute in bergachtig Slovenië die door valleien loopt in plaats van over de bergtoppen.

 

Juliana Bled

Avontuur in de bergen voor huttentocht liefhebbers

Wandelaars die iets meer avontuur willen, vinden een berghuttentocht een onvergetelijke ervaring. In Slovenië zijn zeer veel berghutten verspreid door het hele land. Daardoor is het mogelijk om voor elk niveau wandelaar een huttentocht te maken.

Zo kan een gezin met kinderen eens van een echte huttentocht proeven met een eenvoudige wandeling met 1 overnachting in een berghut. En echte berggeiten kunnen een lange tocht maken van berghut naar berghut door het hooggebergte.

Lees hier meer over de huttentochten in Slovenië en bekijk onze verschillende wandelroutes.

 

huttentocht Slovenie

Wandeltocht met comfort en flexibiliteit voor elke wandelaar

Slovenië wordt gekenmerkte door een ongerepte maar ook zeer gevarieerde natuur. Je kunt het natuurschoon van het land wandelend ontdekken door vanuit enkele vaste standplaatsen dagwandelingen te maken. In de in valleien gelegen accommodaties vind je comfort en naar keuze  een eigen keukentje. Je bent flexibel en met de door ons verstrekte wandelroutes (inclusief beschrijvingen en gpx-bestanden) en tips kun je zelf je dagen indelen.

Ook met deze vakanties kun je kiezen tussen routes voor ervaren hikers en routes voor minder ervaren wandelaars. Deze wandelvakantie is het meest geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

dagtochten met kinderen in Soca vallei, Trenta

va. 187.00 € p.p.
4-12
Comfort wandelen: Dagtochten in twee gebergtes

Je wandelt in twee gebergtes over bergweides, langs bergmeren en bijzondere historische plekken. Jij kiest de dagtochten die bij je passen en hebt de comfort van de vallei accommodatie. Je kunt het wandelen prima combineren met andere activiteiten.

Lees meer

Wandelroutes door kenners

''''

Wil je veilig, zorgeloos en aantrekkelijk wandelen in Slovenië, dan is kundig advies van een wandelexpert onmisbaar. Wij zijn thuis in Slovenië en de routes in ons aanbod hebben we zelf gelopen. Wij maken onze eigen wandelroutes en wandelbeschrijvingen. Je kunt geen beter team treffen voor je wandelvakantie in Slovenië. Profiteer daarom van onze kennis.

Boek je bij ons een wandelvakantie dan krijg je een unieke route (beschrijving en GPX bestanden), deskundig advies, een reisplan met tips en alle praktische informatie die nodig is. Bij huttentochten krijg je ook een wandelkaart. Omdat we dé Slovenië expert zijn én echte wandelspecialisten in huis hebben, kunnen we de reizen zo aanpassen dat ze aan jouw wensen voldoen. 

Medeja is onze wandelexpert. Zij is opgegroeid in een klein dorpje in het hart van de Julische Alpen. Doordat ze hier werd omringd door bergen, is ze al sinds haar kindertijd een gepassioneerde wandelaar.

Gratis 3-delige serie over wandelen in Slovenië

Alles wat moet je weten over wandelen in Slovenië, visueel uitgelegd in video's van een paar minuten. Leer over wandelbestemmingen, routes en de wandelinfrastructuur.

Vind het hier:

SERIE OVER WANDELEN IN SLOVENIË

Mattijs
Mattijs
Wandelvakantie klant

Mijn slovenie heeft mijn verwachtingen overtroffen. Vanaf de eerste vraag hebben ze proactief meegedacht. De uitgebreide informatie, oa een routeboek voor de huttentocht was ook zeer volledig. Net voor onze huttentocht kregen we nog een mailtje over de weersituatie.

Eveline
Eveline
Wandelvakantie klant

Mijn Slovenië had ons stukje reis (meerdaagse huttentocht) tot in de puntjes geregeld. Fantastisch! Ook goed overleg in corona periode en veranderde maatregelen. Top organisatie!

Dagmar
Dagmar

De Juliana Trail is nog geweldig ruig en de wandelroute afwisselend. Goed te doen met een redelijke conditie, al is het stijgen en dalen op de paden en de ruige route door het bos best pittig als je dit niet gewend bent.  Het pad is duidelijk aangegeven en er is genoeg ruimte om tussendoor te lunchen en te stoppen om even iets anders te doen. Kortom, erg mooie afwisselende route!

Anoniem
Anoniem

We hadden voordien geen enkele wandelervaring in het buitenland en dankzij de hulp en overzichtelijk reisplan van Mijn Slovenië maakten we voor het eerst een avontuurlijke huttentocht met de kids. Uiteraard met een aangepast wandelniveau en voldoende afwisseling voor- en achteraf maakten deze vakantie een topervaring!

Anoniem
Anoniem

Het was een fantastische ervaring. We hebben genoten van de mooie plekjes waar je normaal gesproken niet zo snel komt en van de prachtige uitzichten. De route was goed te doen, ook voor onze dochter van 11. Het overnachten in een berghut was een bijzondere ervaring.

Carla
Carla

Het was een prachtige goed verzorgde mooie reis. Wij hebben elke dag genoten.

Lindsey
Lindsey

Goede prijs-kwaliteit
Alles tot in de puntjes uitgewerkt waardoor je zonder zorgen op reis kan vertrekken.
Steeds heel leuke verblijven en ontbijt dat in orde was.

Liesbeth
Liesbeth

Geweldige wandelreis die wel iets pittiger was dan verwacht. Slovenië is een fantastische bestemming: prachtige natuur en zeer vriendelijke en behulpzame mensen. Wat de wandelreis ook zo mooi maakte, was dat je geregeld door kleine dorpjes wandelde waar je in contact komt met de plaatselijke bevolking en hoe ze leven. Veel afwisseling dus.

Previous
Next

Het regelen van een wandelvakantie is gecompliceerd. Ons team bestaat uit wandelexperts in Nederland en Slovenië. We maken onze eigen wandelroutes en beschrijvingen en bieden je steun tijdens je vakantie als je in een noodsituatie bent. 

Bepaal je eigen wandelniveau aan de hand van onze categorieën. Zo kun je in onze Reizenzoeker de beste opties voor een wandelvakantie filteren. Heb je moeite om tussen twee categorieën te kiezen? We raden je dan aan om de laagste categorie te kiezen, zodat je onbezorgd van je wandelvakantie kunt genieten.

Let op: de categorieën kunnen afwijken van die van andere tour operators.

MAKKELIJK

CATEGORIE 1

Juliana Trail bij Bovec

Hoogteverschillen per dag:
tot 250 meter

Soort wandelpad:
breed,
bospad/onverharde weg/weide

Geschikt voor:
onervaren wandelaars, gezinnen

Looptijd per dag:
tot 3.5 uur

GEMIDDELD

CATEGORIE 2

familiewandeling Slovenie

Hoogteverschillen per dag:
tot 800 meter

Soort wandelpad:
soms breed en soms smaller, bospad/weide

Geschikt voor:
wandelaars met gemiddelde conditie en enige ervaring, gezinnen

Looptijd per dag:
3.5 - 6 uur

UITDAGEND

CATEGORIE 3

uitdagende wandelvakantie Slovenie

Hoogteverschillen per dag:
tot 1.500 meter

Soort wandelpad:
(hoog)gebergte, smal, soms rotsachtig

Geschikt voor:
hikers met goede conditie, zonder hoogtevrees of last van evenwicht, die dagelijks sporten en gezond zijn 

Looptijd per dag:
4 - 8 uur

MOEILIJK

CATEGORIE 4

Klettersteig Slovenië hiken

Hoogteverschillen per dag:
tot 2.000 meter (niet elke dag)

Soort wandelpad:
(hoog)gebergte, rotsachtig, staalkabels en stalen pinnen

Geschikt voor:
hikers die minimaal voldoen aan de eisen van categorie 3 en ervaring hebben met klimmen

Looptijd per dag:
6 - 9 uur

Weet je het niet welke categorie bij jouw ervaring hoort?