ontdek (at) mijnslovenie.com // +31702173002

Wandelvakanties

Ontdek Slovenië te voet met jouw Slovenië specialist

 

Wandelen is de nationale sport in Slovenië. Ontdek zelf waarom dat zo is. Doorkruis de bossen en weiden, berg-op, heuvel-af, rondom meren, langs rivieren, van stad naar dorp, van berghut, naar berghut. Niets brengt je dichter bij de ongerepte natuur van Slovenië dan een wandeling er dwars doorheen. Beklim een berg als je een stevige uitdaging wil, loop een panoramische tocht als je ontspannen wilt genieten. Wil je de ultieme wandelervaring ga dan voor een van onze meerdaagse wandeltochten.

 

 

 

Waarom hiken met Mijn Slovenië?

 • Slovenië kenners

  We zijn de enige in Slovenië gespecialiseerde touroperator in de Nederlandse taal. Wij zijn Slovenen en Nederlanders die vanuit Nederland en Slovenië werken. We kunnen daardoor uitstekende verbindingen leggen tussen jouw wensen en de mogelijkheden die Slovenië biedt die uit te laten komen.

 • Wandelexperts in huis

  Janine gaat al op wandelvakanties in Slovenië sinds haar kinderjaren. Meestal in de bergen, genietend van de natuur en het wandelen. Haar grootste prestatie is de klim naar de top van Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Zoals het een echte Sloveense betaamt. Tina en Polona zijn met wandelen opgegroeid in echte wandelfamilies uit de Julische Alpen. Vanaf de eerste voetstappen wandelen ze in de Sloveense natuur. Je kan geen beter team treffen voor je wandelvakantie in Slovenië.

   

 • Op maat

  Omdat we dé Slovenië expert zijn én echte wandelspecialisten in huis hebben, kunnen we de reizen zo aanpassen dat ze aan jouw wensen voldoen. En als dat niet genoeg is, kunnen we zelfs een reis helemaal nieuw samenstellen op basis van jouw wensen.

 • Kwaliteit en boetiek

  We willen graag dat je optimaal geniet van het echte Slovenië. Kwaliteit, authenticiteit, persoonlijke aandacht, service zijn sleutelbegrippen voor ons. Accommodaties zijn bij voorkeur boetiek accommodaties en voor elke reis ontvang je een gratis reisplan met tips en praktische informatie, in het geval van een wandelvakantie ook belangrijke route aanwijzingen. Lees hier meer over de Mijn Slovenie reizen.

'loop' door onze selectie

Bekijk de onderstaande pakketten om ideeën te krijgen en vraag ons een aanbod op maat te maken

 

 

Wil je veilig, zorgeloos en aantrekkelijk wandelen in Slovenië, laat je dan adviseren door een wandelexpert. Voor wandelaars, die de bergen in gaan voor een of meerdere dagen, is kundig advies onontbeerlijk. Profiteer daarom van onze kennis. Wij proberen ervoor te zorgen dat je wandeling in de bergen een droomtocht wordt en niet uitmondt in een nachtmerrie. Met onze wandelroutes, tips en accommodaties hebben we een uniek en aantrekkelijk wandelaanbod. Onze lokale kennis brengt jou op plekken waar toeristen meestal niet komen. We zijn er in geslaagd om in de bergen verschillende boetiek accommodaties te vinden die normaal niet te vinden zijn door toeristen.

Kies je wandelavontuur

4-7 daagse huttentocht in de Julische Alpen

Wandelen in het koninkrijk van Triglav

Wandel door de Vallei van de 7 Meren van Triglav. Dit was een van de eerste gebieden in Europa die bescherming kregen door de status van nationaal park, inmiddels bijna honderd jaar geleden. Er zijn verschillende mogelijkheden om de wandeltocht uit te breiden. Het bedwingen van de top van Triglav is alleen voor de meest ervaren bergwandelaars. Een verlenging naar het meer Krn is voor wandelaars die de twee kanten van de Julische Alpen willen zien; Bohinj en de Soča Vallei. Voor wandelaars die van panorama's houden, hebben we een extra tocht over bergkammen.

Ontdek- en wandelvakantie

Het beste van de Julische Alpen én de Mediterranee

Ontdek in één wandelvakantie zowel de machtige bergen van de Julische Alpen als de schoonheid van het wijngebied Brda. Prachtige uitzichten, charmante dorpjes en heerlijk eten en drinken wachten op jou. Tijdens deze wandelvakantie verblijf je bij drie verschillende accommodaties - in Soca vallei, Brda en Bled/Bohinj. Daarvandaan maak je steeds verschillende wandelingen. Wij geven een aantal mogelijkheden. Jij bepaalt zelf welke wandeling en/of bezienswaardigheid het beste bij je past.

Boek & adviesservice

Boek berghutten

Wij geven advies over een meerdaagse route die past bij jullie wensen en boeken de hutten. Je krijgt ook een reisplan met basis informatie over wandelen in Slovenië, de gereserveerde hutten en het dag-tot-dagschema van de tocht (dit zijn geen gedetailleerde routebeschrijvingen). Deze service is geschikt voor ervaren wandelaars.

Categorieën van Mijn Slovenië

Let op: deze kunnen afwijken van andere tour operators.
Categorie 1
Eenvoudige wandeling op goede wandelpaden zonder veel hoogteverschillen (tot 250 meter per dag). Voor deze categorie is weinig ervaring nodig en het is mogelijk voor mensen zonder training. Tochten hebben maximaal 3.5 uur looptijd per dag en zijn ook geschikt voor gezinnen.
Categorie 2
Wandeling van gemiddeld niveau. Er zijn hoogteverschillen tot 800 meter per dag. Het stijgen en dalen gaat grotendeels geleidelijk. Deze categorie is geschikt voor mensen met een gemiddelde conditie en enige wandelervaring. Tochten hebben 3.5 - 6 uur looptijd per dag en zijn meestal ook geschikt voor gezinnen.
Categorie 3
Wandeling van moeilijk niveau met hoogteverschillen tot 1.500 meter per dag. De wandelingen zijn soms (maar niet iedere dag) langer dan 6 uur per dag. Voor deze categorie is een goede conditie vereist. Je hebt geen hoogtevrees of last van je evenwicht, je houdt van een sportieve uitdaging en je bent fit en gezond. Sport is onderdeel van je dagelijks leven.
Categorie 4
Inspannende wandeling voor mensen met voldoende ervaring in rotsachtig (hoog)gebergte. Je voldoet minimaal aan de eisen van categorie 3 en bent daarnaast in staat om tot 2.000 hoogtemeters per dag (niet elke dag) te overbruggen en tochten te maken van 6 - 9 uur per dag. Je vindt het niet erg af en toe een stuk over rotsen te klimmen en klauteren, eventueel met behulp van staalkabels en stalen pinnen.
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!