HUTTENTOCHT

met uitzicht op Julische Alpen

Het alternatieve hooggebergte

VERKEN DE INDRUKWEKKENDE KARAWANKEN EN ONTDEK ZOWEL DE NATUUR ALS INTERESSANTE HISTORIE TIJDENS EEN UITDAGENDE HUTTENTOCHT.

De Karawanken zijn minder bekend dan de naastgelegen Julische Alpen, maar even zo mooi en je kunt op ontdekkingstocht waar veel toeristen nog niet zijn geweest. Wandel door bossen, over bergweides en bedwing een aantal bergtoppen. De variatie van de tocht en de uitzichten zullen je verrassen.

TYPE VAKANTIE

Wandelvakantie (categorie 2-3)

Aantal dagen

4 dagen

Prijs

 vanaf € 199 per persoon

Geschikt voor

Stel / familie* / solo

De Karawanken zijn de buren van de bekendere Julische Alpen. De bergketens lopen in elkaar over. Ook het Karawankengebergte biedt hoge toppen en een deels rotsachtig terrein. De wandelroutes in de Karawanken zijn echter rustiger dan die in de Julische Alpen en daardoor kun je nog meer genieten van de indrukwekkende natuur en adembenemende uitzichten. 

Deze huttentocht leidt door bossen, over bloeiende bergweides en naar uitzichtpunten waarbij je onder andere zicht hebt op de Julische Alpen. Daag jezelf uit met het bedwingen van een aantal bergtoppen onderweg. Het hoogste punt van de tocht is 2.060 meter. De tocht is heel gevarieerd, want je loopt zowel door bossen als boven de boomgrens. Onderweg bereik je maar liefst vijf bergtoppen.


KENMERKEN VAN DEZE REIS

 • 3 dagen in de bergen
 • Ongeveer vijf loopuren per dag
 • Meest geschikt voor ervaren wandelaars 
 • Routebeschrijving en gemarkeerde wandelkaart inbegrepen
 • Geen klimuitrusting nodig
 • Verblijf met halfpension in berghutten
 • Mogelijk van medio juni tot eind september

Onderweg geniet je niet alleen van de natuur, maar vind je ook een stuk historie. Zo wandel je over een oud militair pad, kom je langs een bunker en langs de ruïne van kasteel Kamen.

Voorafgaand aan de huttentocht overnacht je in de vallei. 's Ochtends word je met een korte transfer (15 minuten) naar het startpunt van de tocht gebracht. Aan het einde van de huttentocht kom je weer terug bij de vallei-accommodatie waar je ook (openbaar) kunt parkeren.

Per dag loop je vierenhalf tot vijf uur. Er zijn twee overnachtingen in een berghut. De route is grotendeels technisch eenvoudig, maar er zijn wel behoorlijk wat hoogteverschillen. De huttentocht houdt het midden tussen categorie 2 en 3. Enige wandelervaring in de bergen is gewenst. Ondanks dat je hoog in de bergen loopt, is de tocht ook geschikt als jouw eerste meerdaagse huttentocht en/of voor gezinnen met tieners, mits je in goede conditie bent en van uitdaging houdt.

Tijdens de wandeling

Je overnacht in berghutten die zijn aangesloten bij de Sloveense Wandelvereniging. De hutten zijn kleinschalig en hebben zowel privé kamers als gedeelde kamers.
De hutten zijn normaliter geopend van 15 juni tot en met 30 september. Bij de hut kun je ontbijten en dineren. De maaltijden zijn typische gerechten uit de bergen. Het is mogelijk om daarnaast eten en drinken bij te kopen, ook voor onderweg.

Er is geen wifi beschikbaar in de hutten. Er is normaliter wel telefonisch bereik.

Voor en na de wandeling

Je kunt voorafgaand aan de wandeling en/of na afloop daarvan verblijven bij een accommodatie dichtbij het startpunt. Wij boeken een accommodatie op basis van logies en ontbijt in Begunje of Radovljica, afhankelijk van de beschikbaarheid. Je krijgt een transfer naar het startpunt.
We kunnen vrijblijvend een voorstel doen.

Ook kunnen we je adviseren over een langer verblijf in Slovenië.

Inbegrepen

 • Accommodatie voorafgaand aan de tocht (B&B)
 • Transfer naar het startpunt (15 min.)
 • Boeking van berghutten onderweg (halfpension)
 • Gedetailleerde beschrijving en foto’s van de route
 • Wandelkaart met gemarkeerde route
 • Reisplan op maat

Niet inbegrepen

 • Reis naar en in Slovenië (per vliegtuig, trein of auto)
 • Toeristenbelasting

Optioneel

 • Accommodatie na afloop van de huttentocht
 • Aanvullende transfers
 • Langer verblijf in Slovenië

PRIJZEN 2022

Voor twee personen
4 dagen: vanaf €232 per persoon

Voor vier personen
4 dagen: vanaf €199 per persoon

Let op: wij boeken de berghutten voor je, maar deze moeten ter plaatse worden betaald (prijs van de hutten is al wel inbegrepen bij bovenstaande prijsindicatie).
Als je lid bent van de NKBV krijg je korting op het verblijf in de berghutten.
De prijs (per persoon) is berekend op basis van een verblijf in een privé kamer in de berghut (gedeelde kamers zijn goedkoper).

Marker 1

Ontdek de natuur en historie van het Karawankengebergte!

De bergen zitten vol verrassingen.
Ga goed voorbereid op pad.