DÉ LANGEAFSTANDS

wandelroute

Het wandelavontuur op de Juliana Trail

 • BEPAAL ZELF AANTAL WANDELDAGEN

 • BAGAGEVERVOER GEREGELD

 • VARIATIE AAN ACCOMMODATIES

 • ZORGELOOS DOOR jULISCHE ALPEN

De Juliana Trail dompelt je onder in de prachtige natuur en biodiversiteit van de Julische Alpen. Deze wandelvakantie neemt je mee over bergen, door groene valleien en langs authentieke dorpjes. Een fantastisch avontuur voor wandelaars die comfort op prijs stellen - inclusief bagagevervoer, uitstekende accommodaties en een goed openbaar vervoersnetwerk.

TYPE VAKANTIE

Wandelvakantie (categorie 1-3)

Aantal dagen

6-15 dagen (+/- dagen mogelijk)

Geschikt voor

Stel / solo / klein groep

Een wandelaar staopt in een boot aan het meer van Bled tijdens een wandeling over de Juliana Trail.
Natuurschat Zelenci nabij Kranjska Gora ligt op de route van de Juliana Trail.
Een wandelaar passeert een kerk tijdens een wandeling van de Juliana Trail in Slovenië.
Een typisch Sloveens hooirek langs de Juliana Trail op plateau Pokljuka.
Een wandelaar geniet van het wijdse uitzicht in Nationaal Park Triglav.
Het stadje Radovljica is etappeplaats in de Juliana Trail.
''''
''''
Borden geven de wandelroutes aan in de Julische Alpen.
''''
''''
Ribcev Laz
''''
Juliana Trail Slovenie
Juliana Trail Radovljica
''''
''''
''''
''''
''''
''''
''''
Treinstation Podmelec, een bergachtig deel van de wandelroute Juliana Trail kun je per trein afleggen.
''''
''''
''''
''''
''''
Rivier Soča loopt tussen de hoge bergen van de Julische Alpen.
De etappes van de Juliana Trail wandelroute in Slovenië.
''''

De Juliana Trail biedt sinds oktober 2019 een nieuw avontuur voor wandelaars. De wandelroute gaat langs highlights, maar ook langs plaatsen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Bijzondere plekken, te midden van de groene natuur. Een verrassende alpiene wereld, rijk aan biodiversiteit en klaar om door jou ontdekt te worden. Welkom in de Julische Alpen!


Kenmerken van deze reis

 • Geschikt voor zowel beginners als ervaren wandelaars
 • Etappes met gemiddeld 4 - 6 loopuren per dag
 • Bagagevervoer inbegrepen
 • Afwisselende natuur van het Triglav Nationaal Park

De Juliana Trail is in totaal 270 kilometer lang. Je wandelt door groene valleien, langs heldere rivieren en grote meren, door de bergen en langs authentieke dorpjes. Onderweg kom je gemakkelijk in contact met de lokale bevolking. Aangezien de route niet door hooggebergte loopt, is deze toegankelijk voor alle wandelliefhebbers. Bovendien is het grootste deel van het pad goed te combineren met het openbaar vervoer. Dus als je vermoeid bent of als het weer slecht is, kun je in plaats van te wandelen de bus of trein nemen. Juist deze praktische voordelen maken de Juliana Trail zo bijzonder.

De etappes zijn gemiddeld 17 kilometer. Sommige etappes zijn wat langer, andere wat korter. Er zijn twee uitdagende etappes met veel hoogteverschillen op één dag. Deze kun je eventueel ook overslaan door gebruik te maken van het openbaar vervoer. We kunnen de wandelvakantie afstemmen op jouw voorkeuren wat betreft het aantal etappes en mogelijke rustdagen.

Onderweg overnacht je in hotels, pensions of toeristenboerderijen. Je verblijft op basis van logies en ontbijt. Bij de meeste accommodaties is halfpension beschikbaar, of er zijn restaurants op korte loopafstand te vinden. Bagagevervoer is voor elke etappe geregeld, waardoor je alleen hoeft mee te nemen wat nodig is tijdens je wandeling. Lees hier meer over de Juliana Trail.


Hoogtepunten van deze reis

 • Triglav Nationaal Park
 • Meren van Bled en Bohinj
 • Soča rivier
 • Diverse watervallen (Martuljek, Boka, Virje, e.a.)
 • Stadjes als Kranjska Gora, Radovljica en Kobarid
Carla
Carla

Het was een prachtige goed verzorgde mooie ries. Wij hebben elke dag genoten. Wij zijn zeer tevreden over Mijn Slovenië. De reis was goed verzorgd, alles perfect geregeld. De service was heel goed.

klant Carla Juliana Trail

Lilian
Lilian

Wij hebben genoten van een heerlijke wandelvakantie in Slovenië. De natuur is daar echt prachtig en de bevolking zeer vriendelijk. We hebben een gedeelte van de Julianatrail gewandeld.

Mijn Slovenië heeft een ons een zeer goede service geboden. Alles was tot in de puntjes goed geregeld. De communicatie was goed en snel. Wij hebben zeer kort van tevoren geboekt, ongeveer een week. Alle wandelkaarten van het gebied waren toch nog op tijd binnen en verder stond alles online of in de app. Zo handig! Kortom tevreden klanten.

klant Lilian Juliana Trail

Liesbeth
Liesbeth

Geweldige wandelreis die wel iets pittiger was dan verwacht. Slovenië is een fantastische bestemming: prachtige natuur en zeer vriendelijke en behulpzame mensen. Wat de wandelreis ook zo mooi maakte, was dat je geregeld door kleine dorpjes wandelde waar je in contact komt met de plaatselijke bevolking en hoe ze leven. Veel afwisseling dus.

Alle lof voor deze organisatie. Ik werd op de helft van onze wandelreis helaas ziek en kon hierdoor niet naar de volgende bestemming wandelen. De organisatie heeft vervolgens alles in het werk gesteld om het voor ons zo goed mogelijk te laten verlopen. Het was voor ons heel fijn dat het logistieke gedeelte zo snel werd opgepakt en we hebben ons erg gesteund gevoeld. Iedereen die nadenkt over een (wandel)reis naar Slovenië zal ik deze organisatie aanraden.

Benoit
Benoit

We hebben genoten van de natuur, de bergen, het water, de mensen. Een vriendelijk welkom bij de accommodaties, mooie kamers en badkamers en heel goed ontbijt. Heel goeie organisatie, heel behulpzaam: zoals jullie ons door de corona crisis hebben geholpen, verdient een dikke pluim. Het is op dergelijke momenten dat iemand de echte waarde ziet van een reisorganisatie, en jullie zijn dik geslaagd !!

Patrick
Patrick

De Juliana trail is goed onderhouden op enkele plaatsen na waar de natuur zijn wetten had gesteld. Prachtige streek en lekker eten. Prima accommodaties. Vriendelijk en hulpvaardig personeel. Wat mij opviel, bijna alle accommodaties hadden nieuwe badkamer. Prima ondersteuning voor, tijdens en na onze reis.

Jan
Jan

Wij hebben variatie 3 (12 dagen) van de Juliana Trail gelopen. Het was een prachtige reis. Goede afwisseling tussen het wandelen in de bossen en in de dorpjes. Sommige paden waren glad of moeilijker begaanbaar, maar dat maakte het ook wat uitdagender.

Dagmar
Dagmar

Het Juliana Trail is nog geweldig ruig en de wandelroute afwisselend. Goed te doen met een redelijke conditie, al is het stijgen en dalen op de paden en de ruige route door het bos best pittig als je dit niet gewend bent. Het pad is duidelijk aangegeven en er is genoeg ruimte om tussendoor te lunchen en te stoppen om even iets anders te doen. Kortom, erg mooie afwisselende route!

Voor mij was het de eerste keer dat ik een wandelvakantie nam. Ik vond het heel prettig om alles geregeld te hebben (bagagevervoer/vervoer van en naar vliegveld/accomodaties/routes. Het gaf mij veel rust om de informatie in een reisplan te krijgen en te weten dat alles geregeld is bij aankomst. Er stonden handige tips in het reisplan en adressen om te lunchen of lunch te halen. Ook een leuke afwisseling in de accomodaties. Goed geregeld, bedankt!

Previous
Next

Klik op één van de locaties (op de gele puntjes) om meer te weten over iedere unieke bestemming die je tijdens je reis gaat bezoeken.

Kranjska Gora

KRANJSKA GORA

Ontdek het hier

Soca vallei

SOCA VALLEI

Ontdek het hier

Bled / Bohinj / radovljica

BLED / BOHINJ / RADOVLJICA

Ontdek het hier

Kranjska gora geit meerKranjska Gora

Kranjska Gora is, gelegen aan de noordzijde van het Triglav nationaal Park, en is omringd door de Julische Alpen. Verken de serene Zelenci-bron, gelegen in weelderige velden. Neem een wandeling naar de Pericnik-waterval, waar stromend water een schouwspel vormt. Langs de oevers van de Sava-rivier biedt Kranjska Gora ontspannende wandelpaden, omgeven door het alpenlandschap. Ontdek de diversiteit van de wandelroutes, die je meenemen door verschillende landschappen en adembenemende uitzichten. Het gebied biedt een serene omgeving om de natuurlijke schoonheid van Slovenië te ervaren.

Radovljica stad Bled / Bohinj / Radovljica

Het wandel landschap van Bled, Bohinj en Radovljica zijn drie aantrekkelijke plaatsen in Slovenië. Aan de oevers van het meer van Bled kun je genieten van wandelingen met een mooi uitzicht op het kasteel van Bled en het eilandje met de kerk. Het middeleeuwse stadje Radovljica voegt historische charme toe aan je reis, met geplaveide straatjes, kleurrijke huizen en gezellige pleinen. Verken de Pokljuka-kloof, waar wandelpaden langs de kliffen je meenemen naar mooie vergezichten. Aan de serene oevers van het Bohinj meer kun je wandelingen maken, omgeven door de majestueuze Julische Alpen. Ontdek de combinatie van natuurlijke pracht en historische charme tijdens het verkennen van Bled, Bohinj en Radovljica.

Watervall Soca valleiSoča vallei

Ontdek wandelend de Soca-vallei, een aantrekkelijke bestemming in Slovenië. Maak een rustige wandeling langs de heldere Soca-rivier, omgeven door berglandschappen. Verken de Kozjak-waterval, waar het water neerstort in een pittoreske omgeving. Ontdek de historische charme van Kobarid, een stad doordrenkt van geschiedenis en omgeven door natuurlijke pracht. De Tolmin-kloof biedt een indrukwekkende omgeving om te wandelen, met steile rotswanden en de stromende Tolminka-rivier.

Vergelijk de variaties hieronder en klik op de route-knop om de details per wandeldag te bekijken.

Kort

6 dagen
 • Vakantieduur: 6 dagen, 5 nachten
 • Aantal wandeldagen: 4
 • Mijn Slovenië wandelcategorie: 1-2
 • Looptijd: tot 5,5 uur/dag
 • Afstand: 15 - 16 km/dag
 • Beginpunt: Kranjska Gora
 • Eindpunt: Bled
 • Voor mensen die actief willen zijn maar nog niet veel wandelervaring hebben of weinig tijd voor een wandelvakantie.
 • Deze variant is ook geschikt voor gezinnen met kinderen als ze tot 5,5 uur per dag kunnen wandelen.
 • Ook is deze variatie een goede keuze als je een meerdaagse wandelvakantie slechts als deel van je vakantie wil doen.
 • Auto reizigers: betaald lang-termijn parkeren bij het beginpunt, aan het einde ga je terug naar het beginpunt met OV (1x overstappen)
 • Trein reizigers: naar Villach (AU) of Jesenice (SLO) trein station, daarna transfer naar beginpunt; de laatste etappe eindigt bij een treinstation
 • Vliegers: hier moeten vliegveld transfers worden bijgeboekt, anders is het te ingewikkeld

Medium

8 dagen
 • Vakantieduur: 8 dagen, 7 nachten
 • Aantal wandeldagen: 7
 • Mijn Slovenië wandelcategorie: 2
 • Looptijd: 2,5 - 6,5 uur/dag
 • Afstand: 16 - 21 km/dag
 • Beginpunt: Bled
 • Eindpunt: Bovec
 • Voor wie iets meer uitdaging zoekt, maar nog steeds de zwaarste etappes wil vermijden.
 • Afwisselend karakter omdat je 2 regio's die verschillen qua natuur en cultuur bewandelt.
 • Ongeveer de helft van de etappes bieden uitdaging en de andere helft zijn relaxter.
 • Auto reizigers: voor lange-termijn parkeren kun je of betaald in Bled of op het gratis parkeerterrein in een een ander dorp. Dan moet je met de bus terug naar Bled naar het beginpunt van de eerste etappe. Aan het einde ga je terug naar het beginpunt met OV (1x overstappen)
 • Trein reizigers: naar Villach (AU) of Jesenice (SLO) trein station, daarna transfer naar beginpunt; de laatste etappe eindigt bij een treinstation
 • Vlieg reizigers: hier moeten vliegveld transfers worden bijgeboekt, anders is het te ingewikkeld

Lang

12 dagen
 • Vakantieduur: 12 dagen, 11 nachten
 • Aantal wandeldagen: 10
 • Mijn Slovenië wandelcategorie: 2
 • Looptijd: 2,5 - 6,5 uur/dag
 • Afstand: 11 - 22 km/dag
 • Beginpunt: Kranjska Gora
 • Eindpunt: Kranjska Gora
 • Voor mensen met wandelervaring die een stevig aantal wandeldagen per vakantie leuk vinden.
 • Voor wie bijna de hele route wilt bewandelen en de Juliana Trail wilt 'veroveren',
 • Je bewandelt ook rustigere gebieden weg van de toeristische hotspots.
 • Je ziet bijna het hele gebied van de Julische Alpen.
 • Auto reizigers: voor lange-termijn parkeren kun je betaald parkeren in Kranjska Gora. Aan het einde ga je terug naar het beginpunt met OV (1x overstappen)
 • Trein reizigers: naar Villach (AU) of Jesenice (SLO) trein station, daarna transfer naar beginpunt; de laatste etappe eindigt bij een treinstation
 • Vliegers: hier moeten vliegveld transfers worden bijgeboekt, anders is het te ingewikkeld

Alpe Adria trail

15 dagen
 • Vakantieduur: 15 dagen, 14 nachten
 • Aantal wandeldagen: 13
 • Mijn Slovenië wandelcategorie: 2-3
 • Looptijd: 2 - 6,5 uur/dag
 • Afstand: 10 - 22 km/dag
 • Beginpunt: Kranjska Gora
 • Eindpunt: zelfde als beginpunt
 • Voor mensen met wandelervaring die een stevig aantal wandeluren per dag en iets grotere hoogteverschillen geen probleem vinden.
 • Voor wie ook met minder comfort slaapplekken van een wandelvakantie kan genieten (soms gedeelde badkamers)
 • Je bewandelt bijna de hele route rond de Triglav Nationaal park.
 • Een combinatie van etappes van de Juliana Trail en Alpe Adria Trail voor een pittoreskere wandelvakantie.
 • Auto reizigers: voor lang termijn parkeren kun je betaald parkeren in Kranjska Gora
 • Trein reizigers: naar Villach (AU) of Jesenice (SLO) trein station, daarna transfer naar beginpunt; de laatste etappe eindigt bij een treinstation
 • Vliegers: hier moeten vliegveld transfers worden bijgeboekt, anders is het te ingewikkeld

Bekijk dag per dag programma:

Bekijk dag per dag programma:

Bekijk dag per dag programma:

Bekijk dag per dag programma:

ACCOMMODATIES TIJDENS DE JULIANA TRAIL

Je kunt hier een voorbeeld bekijken van de accommodaties die we selecteren voor de Juliana Trail. Per locatie hebben we een aantal mogelijkheden, waarbij we de beste keuze voor jou boeken op basis van beschikbaarheid. Voor de Juliana Trail reserveren we tweepersoonskamers met een eigen badkamer, inclusief ontbijt. Bovendien zorgen we ervoor dat er een restaurant aanwezig is bij de accommodatie of op loopafstand, zodat je gemakkelijk kunt genieten van maaltijden tijdens je verblijf.

Klik hier voor een voorbeeld van de accommodaties de we gebruiken voor de Juliana Trail.

Nee, dat is niet nodig. Meest van de etappes zijn categorie 1 tot 2 en daarom ook geschikt voor mensen met weinig ervaring. Sommige etappes zijn categorie 3. Een goede fysieke conditie is natuurlijk wel gewenst. We raden onervaren wandelaars aan extra rustdagen in te plannen en voor een kortere variant te kiezen.

De onvergetelijke Juliana Trail wacht op jou!

Meerdaagse wandelvakanties zijn complex.
Vermijd stress bij de planning en boek bij ons.