/ Nieuwtjes /

Nieuwe prijs Slovenië voor duurzaam toerisme

Slovenië heeft wederom een prijs in de wacht gesleept als milieuvriendelijke bestemming. Ditmaal is het National Geographic die Slovenië de 'World Legacy Award' toekent, een prijs die in het leven is geroepen nu de Verenigde Naties dit jaar heeft bestempeld als Jaar van het Duurzame Toerisme.

Het is niet het land dat de prijs heeft ontvangen maar het nationale verkeersbureau van Slovenië, de Slovenian Tourist Board, omdat die alle initiatieven samenbrengt, richtlijnen uitzet voor duurzaamheid en een cultuur instelt van voortdurende verbetering van lokale gemeenschappen, behoud van cultureel erfgoed, natuurbehoud, en unieke reiservaringen.

Ljubljana werd vorig jaar al uitgeroepen tot groene hoofdstad van het jaar en het hele land werd als meest duurzame bestemming bestempeld door de Nederlandse organisatie Green Destinations.

Ongeveer zestig procent van het Sloveense grondgebied is beschermd. Daarmee heeft het land  volgens National Geographic de basis gelegd om een van de meest milieuvriendelijke bestemmingen ter wereld te worden. Het land steekt nu al boven de rest uit, aldus National Geographic.

De Nederlandse editie van National Geographic Traveller bezocht Slovenië vorig jaar en heeft een special over het land gepland in de zomer van dit jaar.

Hoofdredacteur Paul Römer van National Geographic Traveler Nederland:

,,Slovenia is Europa's hotspot voor outdoor reizigers. Vooral de Juliaanse Alpen met nationaal park Triglav zijn adembenemend. Van de smaragdgroene Soča en het serene meer van Bohinj tot spectaculaire watervallen en dramatische kliffen: dit land is een verborgen schat.''

 

Paul, Bled, bron MijnSlovenie