Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Sloveense beleven /

SLOVENSKE KONJICE: EEN RUSTIGE, MAAR VEELZIJDIGE BESTEMMING

 

Slovenske Konjice is een klein stadje met meer dan 1.000 jaar geschiedenis. Het ligt aan de voet van een berg en de gouden wijnheuvels van Škalce. Veel mensen nemen niet de moeite om hier te stoppen onderweg van Ljubljana naar Maribor of vice versa, maar dat is eigenlijk onterecht. Slovenske Konjice (voorheen simpelweg Konjice) biedt een rustige, groene omgeving met volop mogelijkheden voor mensen die zijn geïnteresseerd in zowel natuur en cultuur als culinaire mogelijkheden tijdens hun vakantie. Tegelijkertijd is het een centrale locatie om het Pohorje gebergte te ontdekken en uitstapjes te maken naar bijvoorbeeld Maribor en de hoofdstad Ljubljana.

Slovenske Konjice

Bron: Camperstop.si

Culturele bezienswaardigheden

Het centrum van Slovenske Konjice zelf is klein, maar leuk om te bezoeken. Het oude plein (Stari Trg) is inmiddels mooi gerenoveerd. Aan het oude plein vind je onder andere de kerk van St. George. Op een heuveltop net buiten het centrum van Konjice vind je een oud kasteel (Stari Grad). Dit is één van de oudste kastelen in Slovenië, met een geschiedenis die terug gaat tot de twaalfde eeuw. In de nabije omgeving staat het Žiče klooster, een parel van een culturele bezienswaardigheid. Je kunt het klooster op eigen houtje bezoeken, of vergezeld door een gids. Het klooster ligt in een afgelegen vallei, omringd door ongerepte natuur en rust.
Natuurlijk zijn er ook verschillende musea in de omgeving te vinden, zoals het museum van militaire objecten uit de Oostenrijk-Hongaarse regeerperiode, het brandweermuseum, het graanmuseum in Škalce, een etnologisch museum in Tolsti Vrh en het ‘Heritage house’ in Mlače.

Ook leuk om te bezoeken met kinderen is het Mini Zoo land, een kleinschalig pretpark. Kinderen kunnen hier spelen in de speeltuin, met skelters rijden, paardrijden, met een treintje rijden en genieten van de dieren.

Ook voor de natuurliefhebbers

In de directe omgeving van Slovenske Konjice vind je natuurpark Škalce. Dit ligt boven de vlaktes langs de Dravinja rivier. Hier vind je zorgvuldig gecultiveerde wijngaarden, weiden en hier en daar bos. Je kunt hier bijvoorbeeld langs de wijnroute wandelen en genieten van de omgeving van deze ‘gouden wijnheuvels’. Op landgoed Zlati Grič, gelegen in het park, kun je een potje golf spelen.

Slovenske Konjice ligt aan de voet van het Pohorje gebergte. Binnen een half uur rijden sta je bij Rogla. In de winter is dit een skigebied met honderd gegarandeerde dagen met sneeuw. Voor wintersporten zit je hier dus aan het goede adres. In de zomer verandert Rogla in een paradijs voor wandelaars met veel wandelpaden. Zo kun je onder andere van Rogla naar de Lovrenc meren op 1.500 meter hoogte wandelen. Er zijn wandelingen mogelijk van alle categorieën, van gemakkelijk tot zwaardere routes. Er is ook een educatieve trail die leuk is om met het hele gezin te doen.

Ook vanaf Zreče dat op slechts tien minuten afstand van Slovenske Konjice ligt, kun je diverse wandelingen maken. Je kunt bijvoorbeeld naar de top van de heuvel Brinjeva Gora wandelen of een wat langere route door het Zreče park, langs het meer en uiteindelijk naar de ruïne Lušperk.

Verken je de omgeving liever op de fiets? Ook dat is goed mogelijk! Je kunt de gewone wegen kiezen, en bijvoorbeeld ook de rustige wegen door de directe omgeving van Slovenske Konjice, langs Zreče en de gouden wijnheuvels. Je kunt ook fietsroutes op grotere hoogte kiezen, die starten bij Rogla. Ook hier kun je kiezen tussen verschillende zwaartes van de routes. Wil je een echte adrenaline uitdaging op de fiets? Ga dan met een mountainbike de berg af in het Rogla Bike Park. Je kunt omhoog met een kabelbaan en zelf kiezen welke route je naar beneden neemt.

Zlati Gric

Bron: Zlati Gric

Ondergrondse wijnkelder

Voor een culinair aanbod van goede kwaliteit bezoek je Zlati Grič. Dit landgoed heeft een restaurant dat gelegen is tussen de wijngaarden en smakelijke gerechten serveert. Deze worden vergezeld van uitgelezen wijnen uit de wijnkelder. Zlati Grič heeft één van de modernste wijnkelders van dit deel van Europa. Tegelijkertijd is de wijntraditie hier al 800 jaar oud. De wijnkelder ligt bijna geheel ondergronds, onder de wijngaarden. Een wijnproeverij hier is een bijzondere ervaring.

Accommodatie

Net buiten het centrum van Slovenske Konjice vind je het Bed & Breakfast Mala Kmetija. Deze kleinschalige accommodatie verhuurt drie verschillende kamers in authentieke stijl. Een heerlijk ontbijt met huisgemaakte producten wordt iedere ochtend met zorg bereid. Ook andere maaltijden zijn op verzoek mogelijk. Mala Kmetija heeft een grote tuin waar je kunt ontspannen en kunt genieten van het uitzicht op de omringende wijngaarden en het Pohorje gebergte. Lees meer over deze accommodatie.

Mala Kmetija

Janine

Janine van Zoest bezoekt Slovenië al sinds haar kindertijd. Tegenwoordig komt ze er voor zowel werk als ontspanning. Ze is gepassioneerd over het land, en enthousiasmeert en adviseert graag andere mensen over Slovenië.
Janine
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!