Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Sloveense beleven /

Te paard Slovenië ontdekken

Tegen de ondergaande zon in op je paard als een ‘lonesome cowboy’ langzaam achter de horizon verdwijnen, vier hoeven in de verse sneeuw zetten, in galop door de bossen, langs rivieren en meren en over de bergen. Paardrijden in Slovenië is een onvergetelijke ervaring.

Slovenië ligt wellicht wat te ver om er met je eigen paard op vakantie te gaan, maar voor paardenliefhebbers zijn er in alle windstreken van het land genoeg mogelijkheden om paarden te huren voor een mooie rit. Ook aan routes ontbreekt het niet. Ben je een ervaren ruiter? Waag je dan eens aan één van de meerdaagse routes, zoals de 255 kilometer lange route door Posavje.
Ben je een beginner? Maak dan een rit onder begeleiding of neem les en ontdek Slovenië op een unieke manier.

Lees hier over de beste plekken waar je terecht kunt voor paardrijden in Slovenië.

Lipica

Als je het over paarden hebt, kun je in Slovenië niet om Lipica heen. In dit kleine plaatsje in de regio Kras staat de stoeterij Lipica die al vier eeuwen lang het wereldberoemde witte lippizaner paardenras fokt. Je kunt de stoeterij bezoeken en hier rondkijken, een rit maken met paard en wagen, shows bekijken, maar je kunt ook zelf rijden. Je kunt les nemen op de stoeterij of een rondrit per paard maken, met of zonder gids.

De op een plateau gelegen regio Kras is een perfecte plek om paard te rijden. Niet verwonderlijk, de ideale omstandigheden deden aartshertog Karel II van Oostenrijk eind zestiende eeuw besluiten de origineel Spaanse lippizaners in dit gebied te fokken.

Lippizaner paard, J. van Zoest, mijn slovenië

Bron: J. van Zoest

Bled en Bohinj

De toeristische trekpleister Bled is ook een prima uitvalsbasis voor paardrijden. Tussen Bled en Lesce, tegenover camping Šobec, ligt hippodroom Lesce. Hier zijn paarden en rondritten beschikbaar voor ervaren ruiters en voor beginners.
Er zijn meerdere routes voor paarden in deze omgeving, waaronder een 72 kilometer lange rondrit door de gehele regio met stallen en rustplaatsen langs de route.

In de vallei van Bohinj vind je in het dorp Studor Ranch Mrcina. Het is één van de grotere maneges in de regio met een uitgebreid aanbod. Je kunt tochten maken, variërend van één uur tot drie dagen, door de vallei of over de bergen.

Ook in de winter is rijden mogelijk bij Mrcina in de vallei van Bohinj. Een tocht per paard door de sneeuw; dat is nog eens een onvergetelijke ervaring.

Posavje

Met zijn groene heuvels en bossen is de rustige Posavje regio in het zuiden van Slovenië ideaal voor paardrijden. In deze regio van wijn en kastelen vind je zes verschillende routes waarlangs rustplaatsen zijn met een voorraad hooi en water voor de paarden. De hele rondrit is maar liefst 255 kilometer lang met 24 rustplaatsen die meestal bij (toeristische) boerderijen liggen.
Je kunt onder meer terecht bij de toeristische boerderij Kozmus, Paneče 3 in Jurklošter of de paardenclub Samorog, Velike Gorelce 13 in Laško.

paardrijden, 3glav adventures, mijn slovenië

Bron: 3glav Adventures

Ljutomer

Helemaal in het oosten van Slovenië is het stadje Ljutomer een centrum van de paardensport. Zelfs het stadswapen wordt gesierd door een paard. Ljutomer is de bakermat van de Ljutomer draver. In de stad is een museum gewijd aan dit regionale paardenras. Zelf rijden in het oosten kan onder meer bij herenhuis Rakičan in Murska Sobota.

Soča Vallei

Met het grootste aanbod aan activiteiten in Slovenië, is het weinig verbazend dat er in de Soča Vallei ook volop mogelijkheden en aanbieders zijn voor paardrijden. Van ponywandelingen voor kinderen tot meerdaagse trektochten naar berghutten in de bergen.
Aanbieders zijn onder meer: Ranč Pelance in Most na Soči, Alpin Action in Trnovo ob Soči, Boerderij Smrekar in Kobarid, de paardenclub Idrijce van Špela Šinkovec in Slap op Idrijci en Lepena in Soča.

Kust

Aan de kust zijn de mogelijkheden voor paardrijden het meest beperkt. Toch zijn er verschillende routes en kun je bij de toeristische boerderij Medljan lessen krijgen en ritten maken, waaronder ook meerdaagse tochten.

paardrijden, posestvo blata, mijn slovenië

Bron: Posestvo Blata

Mark Koghee
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!