Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ Vakantie in Slovenië plannen /

Flexibel door Slovenië, op pad met de camper

Wil je zoveel mogelijk van Slovenië zien, dan is een reis met de camper een goede keuze. Met camperplaatsen in alle windstreken kan je kriskras en/of helemaal rondom het land ontdekken. Lees hier onze tips voor een camperreis naar Slovenië.

De flexibiliteit van het reizen met een camper is ideaal voor een land als Slovenië waar niet alleen de natuur en cultuur per regio verschillen, maar soms ook het weer.

Het land in

Slovenië mag dan wel heel mooi zijn voor de camper, maar hoe kom je het land in? De passen Wurzen, Loibl en Seeberg zijn erg steil en hebben daarnaast ook nog eens krappe bochten. Caravans zijn er verboden. Met een camper mag je er wel over, maar makkelijk gaat dit niet.

Beter is het om via de Karavankentunnel Slovenië in te rijden. Dat is de snelste verbinding en de meeste logische als je over de snelweg komt. Wil je wel een toeristische route over binnen- en hoofdwegen volgen, dan kan je via de Predelpas of via Tarvisio, beide in Italië, Slovenië binnen rijden.

mobile home, 2260094_1920, bron Pixabay, mijnslovenie

Vignet

Voor de snelwegen in Slovenië heb je een vignet nodig. Voor grotere bestelbusjes moet je een duurder vignet aanschaffen, maar dit geldt niet voor campers. Campers, ongeacht de grootte, vallen in dezelfde categorie als personenauto’s.

In Slovenië vind je goede wegen, die over het algemeen rustig zijn. Toeristische trekpleisters zijn ook met een camper goed te bereiken. Parkeren is zelden een probleem, zelfs met een camper. Als je met de camper een stadje wilt bezoeken probeer dan aan de rand te parkeren en dan of met openbaar vervoer of lopend het centrum in te gaan. In kustplaatsjes als Piran, Izola en Portorož is het sowieso niet mogelijk het centrum in te rijden.

slovenie vakantie netywerk, bron mijnslovenie

Ljubljana

Ljubljana mag je niet missen bij een bezoek aan Slovenië. In de hoofdstad is het verboden een camper in het centrum te parkeren. Je kan dicht tegen het centrum aan parkeren bij park Tivoli langs Celovska Cesta of het parkeerterrein NUK langs Askerceva Cesta. Vanaf hier loop je direct het centrum in. Dit zijn alleen parkeerplaatsen, dus zonder voorzieningen.

Verder buiten het centrum is er naast de snelwegafslag Ljubljana Zahod parkeerplaats Dolgi Most. Op dit grote parkeerterrein zijn wel voorzieningen voor campers. Je kan vanaf hier per stadshuurfiets Bicikelj of bus het centrum in.

Netwerk

In de regio ten oosten van Ljubljana, het zogeheten Hart van Slovenië, is er een netwerk van camperstops bij boerderijen en herbergen. Het is een rustige regio met heuvels en bossen waar je op een authentieke manier Slovenië kan ervaren. Alle stops in dit netwerk zijn hier te vinden.

Danica camping restaurant, Bohinj, bron Mijnslovenie

Camperstops

Camperstops zijn door heel Slovenië te vinden, van simpele parkeerplekken met voorzieningen tot uitgebreide campings. De Nederlandse website Campercontact heeft 126 camperplaatsen in Slovenië in het bestand. 

 

Soča Vallei

De Soča Vallei is een van de mooiste regio’s van Slovenië. En ideaal om met de camper te ontdekken. De vallei kan je bereiken via de Predelpas of de 1600 meter hoge Vršic-pas vanuit Kranjska Gora (wel een uitdaging met 52 haarspeldbochten) of vanuit het zuiden via Nova Gorica. Vrijwel parellel aan de smaragdgroene rivier loopt de weg tussen Vršic (bron van Soča) en Nova Gorica.

Krnsko jezero, Soca, bron MijnSlovenie

Mark Koghee
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!