Skip to content

Kies je vakantie

ontdek @ mijnslovenie.com

+31 702173002

/ SLOVEENSE BELEVEN /

Vijf manieren om in Slovenië dieren te ontdekken

In Slovenië kun je nog diverse wilde dieren tegenkomen, maar ontmoetingen in het wild met beren, slangen, wilde zwijnen en wolven zijn zeldzaam. Gelukkig maar, want als het gebeurt is het veelal ongewenst. Wil je toch van de fauna genieten, dan kan dat op vijf verschillende manieren.

IN DE DIERENTUIN

Ljubljana Zoo

De dierentuin van Ljubljana is de grootste van het land. De dierentuin ligt sinds 1949 in het aan de stad grenzende bos Rožnik. Het terrein is 19,6 hectare groot waar door 6,5 kilometer aan wandelpaden loopt. Er is een grote collectie dieren. Olifanten, tijgers, beren, giraffen, kangoeroes, zeeleeuwen en zebra’s zijn enkele van de dieren die Ljubljana hun thuis kunnen noemen. Natuurlijk zijn ook hier veel inheemse dieren. Elk dier is in een zo natuurlijk mogelijke omgeving geplaatst.

Mini Zooland, Slovenske Konjice

Mini Zooland is een kleine dierentuin en pretpark ineen in het oosten van Slovenië. Voor kinderen zijn hier leuke spellen en ze kunnen paardrijden. Een bezoek aan Mini Zooland is een avontuur. De dieren zijn ondergebracht in themaparken; wild west, jungle, piratenschip, Australië en het tropisch paradijs.

Bron: Destinacija Rogla

ZOO park Rožman, Horjul

ZOO park Rožman is een kleine door vrijwilligers gerunde dierentuin zo’n vijftien kilometer ten westen van Ljubljana. De privé dierentuin vangt al jaren gewonde, zieke en verweesde dieren op. Het begon met de opvang van kleine dieren die gewond naast de weg werden gevonden. Sinds 2013 heeft de dierentuin de officiële status van dierentuin. Inmiddels zijn er meer dan vijftig dieren in de tuin. Op informatieborden lees je wat meer over ze en beheerder Jože kan je nog veel meer over ze vertellen.

IN HET AQUARIUM

Aquarium Piran

Al meer dan vijftig jaar zit nabij het plein Tartini in hartje Piran het aquarium. In het aquarium vind je 140 verschillende organismen en zeker zestig verschillende vissoorten. In het aquarium van Piran duik je in de onderwaterwereld van de noordelijke Adriatische Zee en leer je alle geheimen van haar inwoners.

Bron: Primorski.si

Maribor Aquarium-Terrarium

Het aquarium en terrarium in het stadspark (Mestni Park) van Maribor staat zowel op de lijst van belangrijke aquaria in de wereld van de Wakiki universiteit in Hawaii als op die van belangrijke zoölogische tuinen en aquaria in Europa. Kortom, een bezoek meer dan waard als je van aquaria houdt. In de miniatuur onderwaterwereld en het terrarium bij elkaar kun je meer dan 170 verschillende diersoorten uit de hele wereld zien. In de 39 verschillende aquaria vind je zowel zoet- als zoutwatervissen, inheemse vissen en tropische. Het terrarium heeft alleen al vijftig verschillende soorten reptielen, amfibieën en insecten. Onder de aanwezige slangen zijn mamba’s, cobra’s en pythons.

IN HET ECHT

Wildlife-ervaring

Wil je wilde dieren eens in hun echte natuurlijke ervaring zien, ga dan mee met de Wildlife-ervaringTijdens deze driedaagse tocht bevind je je in het hart van het berenland in het zuiden van Slovenië. Het programma is ontworpen voor echte fijnproevers met een passie voor het observeren en fotograferen van wildlife. Naast het observeren en fotograferen van beren vanuit een jachthut, zul je ook meer ervaren, leren en begrijpen van de beer en andere wilde dieren in de omgeving. Het belangrijkste doel is een verantwoord bezoek aan deze regio, zonder negatieve effecten op het leven hier te hebben. Daarom is het belangrijk dat het bezoek wordt gedaan met een gids.

Bron: Visit Goodplace

OP DE BOERDERIJ

Leuke ervaringen met dieren, heb je bij een verblijf op een boerderij, vooral leuk voor kinderen.

Bij Cerkno vind je midden in de natuur een boerencamping. Het is de ultieme plek om te genieten van de schoonheid van de ongerepte natuur rond Cerkno. De camping is dan ook erg geschikt voor natuurliefhebbers, rustzoekers en actieve mensen. Je kunt er zowel met een tent als met een caravan of camper terecht. Bij de camping kun je ook paardrijden en huisgemaakte producten kopen.

Een ecologische toeristenboerderij in de omgeving van Idrija verhuurt vijf kamers en heeft een kleine camping. Op de boerderij worden ezels, geiten en koeien gefokt. Zeventig procent van het voedsel dat in het restaurant wordt aangeboden, is geproduceerd op de boerderij. Op de boerderij worden vijf kamers verhuurd en er is een camping.

De ecologische boerderij van de familie Soklic nabij Bohinj heeft kippen, schapen, geiten, ezels, varkens en koeien. Op de boerderij zijn meerdere kamers waar je kunt verblijven. En ook hier kun je eten van op de boerderij geproduceerde ecologische groente.

BIJ DE MANEGE

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Slovenië, de bakermat van de Lipizzaner paarden. Je kunt deze prachtige witte paarden bewonderen op de fokkerij in Lipica.

Lees ook eens onze tips voor paardrijden.

En ga eens paardrijden onder vakkundige begeleiding in de Soča vallei of in Cerkno.

Mark Koghee

Mark Koghee is een Nederlandse journalist die in Ljubljana woont en werkt. Als hij niet schrijft of fotografeert dan vind je hem wel ergens op de racefiets zwevend door het Sloveense landschap of op een terras in Ljubljana.
Mark kan je ook volgen op www.ljubljanees.com
Mark Koghee
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!