ontdek (at) mijnslovenie.com // +31702173002

/ SLOVEENSE BELEVEN /

Sloveense tussendoortjes voor de snelle trek

Hoe stil je in Slovenië de snelle trek? Met een leuk restaurantje op bijna elke straathoek is een maaltijd  in Slovenië snel gevonden, maar waar haal je een lekker tussendoortje? En wat is er dan zoal te krijgen? Lees onze ‘fastfood’ tips.

Burek

Burek is een gevuld broodje. De vulling bestaat meestal uit vlees, maar het kan ook kaas zijn, spinazie en/of aardappel. Burek is een Balkan specialiteit, die je in elk stadscentrum volop kunt krijgen. Echt Sloveens is de pizza burek, een burek met pizzasmaak. Eettentjes, veelal kiosken, met burek hebben negen van de tien keer ‘Burek’ vermeld staan op de gevel, dus je kunt ze niet missen. Je vindt bureks ook in veel bakkerijen. Tip: drink een glas yoghurt bij je burek.

Bron: Keane travels

Sandwich

Heb je trek in een sandwich, ofwel gewoon een lekker broodje? In veel bakkerijen en supermarkten kun je een broodje voor je laten maken. Je kunt zelf het soort brood kiezen, en bijvoorbeeld kaas, salami, ham en prosciutto.

Pizzapunt

Een pizzapunt is een lekker tussendoortje dat op veel plaatsen te krijgen is, vaak ook in bakkerijen en supermarkten. In Ljubljana vind je bij het grote plein Kongresni Trg een eettentje dat helemaal in deze punten is gespecialiseerd. De meeste stukken pizza kosten hier slechts twee euro.

Hamburger

De hamburger heeft ook in Slovenië flink aan populariteit gewonnen. Goede hamburgers zijn volop te krijgen. In Ljubljana zijn er zelfs twee kleine lokale hamburgerketens: Hoodburger en Lars & Sven.

Paardenburger

Hot Horse met meerdere vestigingen in Ljubljana is, naar eigen zeggen, de eerste en originele paardenburgerzaak ter wereld. Hot Horse bestaat al sinds 1990. Het concept van Hot Horse is gezond fastfood. Een veggieburger en diverse verse salades staan ook op het menu.

Kastanjes

In het najaar is de gepofte kastanje een niet te missen lekkernij. De kastanjes worden in de diverse steden verkocht vanuit tijdelijke stalletjes. Ze worden ter plekke gepoft en meestal in een papieren puntzak geserveerd.

Bron: E-Slovenie

Krofi

Krof, een gevulde donut, is een zoetigheid maar staat hier toch omdat de zoete snack tot het culturele erfgoed van Slovenië hoort. Meestal gegeten met carnaval is dit het hele jaar een tussendoortje dat je traditiegetrouw haalt in Trojane dat op de pas ligt van de weg tussen Ljubljana en Celje. Het originele recept komt van het restaurant Trojane. Dagelijks worden hier tussen de 5.500 en 7.000 ‘krofi’ verkocht.

Friet

Zelfs in Slovenië kun je gewoon een patatje krijgen, maar je moet er wat meer moeite voor doen. In Ljubljana is er één patattent genaamd Surf’N’Fries. Wil je ergens anders een patatje? Vraag het dan bij een eettent, want ook als het niet op het menu staat, is het vaak wel mogelijk om alleen wat friet te krijgen.

 

 

 

Mark Koghee

Mark Koghee

Mark Koghee is een Nederlandse journalist die in Ljubljana woont en werkt. Als hij niet schrijft of fotografeert dan vind je hem wel ergens op de racefiets zwevend door het Sloveense landschap of op een terras in Ljubljana.
Mark kan je ook volgen op www.ljubljanees.com
Mark Koghee
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Your Information will never be shared with any third party.
Ask us anything that is on your mind regarding holiday in Slovenia. We will answer your question in 1 working day.
We offer free of charge advice to our subscribers. By sending us a question, you confirm that you agree with receiving our occasional tips and stories about Slovenia. No spamming, we promise.
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
Jouw informatie wordt in geen geval gedeeld met derden.
Vraag ons alles wat je wil weten over een vakantie in Slovenie.
We bieden kosteloos advies. Als u een vraag stelt stemt u in om af en toe een tip of verhaal over slovenie te ontvangen. Geen spam, dat beloven we.
We beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen.
Dank je wel!
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
HOE KUNNEN WE JE HELPEN?
foto: Marleen Menken
Dank je wel!
I would like to receive press news from Slovenia.
Thank you!
IK WIL BERICHT ONTVANGEN
Dank je wel!
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
SOCA VALLEI WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BINNENKORT ...
MIJN SLOVENIË EBOOK COLLECTIE:
BOHINJ WANDELROUTES
BEDANKT! JE EBOOK IS IN JE EMAIL INBOX.
Deze website maakt gebruik van cookies. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord.
I would like to be notified when I can register for Boek Mijn Slovenië
Thank you!
Dank je wel!
WE BESPAREN JE TIJD EN ZORGEN
// SPECIALE SELECTIE
Kwalitatieve en gecontroleerde aanbiedingen
//FLEXIBELE BOEKINGSOPTIES
50 % nu betalen en 50 % later
// GOED GEREGELD
Online veiligheid, garantiefonds, verschillende verzekeringen...
Op jou afgestemd reisplan met een boeking ter waarde van 100 euro
// GRATIS REISPLAN
Vandaag zijn we bezig met onderhoud van ons reserveringssysteem. Onze excuses voor het ongemak! Morgen kunt u weer gebruik maken van het boekingssysteem.
ONDERHOUD
OP MAAT
En wij gaan voor jou een accommodatie uitzoeken of rondreis creëren.
ZONDER EXTRA KOSTEN
KAARTEN
Wandelkaarten, Toeristische kaarten, Wegenkaarten
Liever geen telefoonnummer geven? Wij gaan dan per email formulier verzenden.
Dank je wel!
Dank je wel!